fő tartalom

Élettel telt meg az egykori vidámpark

Hírkép: Élettel telt meg az egykori vidámpark

Sikerrel debütált az I. Kalandpark Fesztivál – a három napon át tartó rendezvénysorozatra rengetegen kilátogattak. A programok között mindenki talált kedvére valót: kertmozi, vidám-és kalandpark, kisvonat, valamint koncertek várták a nosztalgiázókat.

Pénteken kezdődött és egészen vasárnapig tartott az I. Kalandpark Fesztivál az egykori vidámpark területén.

A Kincsemmel startolt

A péntek este debütáló I. Kalandpark Fesztivál kertmoziesttel nyitotta három napon át tartó programsorozatát, ahol a Kincsem volt műsoron.

A vetítés előtt Nagy Ervin Jászai Mari díjas színművésszel, Dunaújváros díszpolgárával Pintér Tamás polgármester beszélgetett.

– Fontos nekünk, hogy kiemeljük a "dunaújvárosiasságunkat" is, ezért is hívtuk meg a dunaújvárosi születésű színművészt, városunk díszpolgárát Nagy Ervint. Azt gondolom, hogy az ilyen jellegű rendezvényekre, mint a hagyományteremtő céllal megrendezett Kalandpark Fesztivál, nagy igény van városunkban. Fontos, hogy egy közösségi teret hozzunk létre a városban, ahol az emberek kapcsolódnak egymáshoz, beszélgetnek, szórakoznak, itt a Kalandpark Fesztiválon ezt mind megtalálják.

A pódiumbeszélgetés során Nagy Ervin kulisszatitkokat árult el a Kincsem című film forgatásáról; a jelenlévők megtudhatták például,  hogy nagyobb kihívást jelentett számára negyven fokban, parókában, bőrruhában forgatni a “Királyt”, mint megtanulni lovagolni, és azt is, hogy a film záró jelenete az ő fejéből pattant ki. De mesélt arról is, milyen emlékek kötik az egykori vidámparkhoz és a városhoz.

–  Rengeteget kaptam a városomtól. Egy hihetetlen kapaszkodó a mai napig, egy nagyon erős bázis. Minden, ami itt, velem gyerekkoromban történt, az lényegében pozitív volt. Abból merítkezem a mai napig, hogy itt milyen emberekkel nőttem föl, milyen értékrendet kaptam, milyen sokszínű volt a fiatalságom. A legjobb érzésekkel tölt el, amikor hazatérek.

Élettel telt meg az egykori vidámpark

Szombaton a zene volt fókuszban

A Kalandpark Fesztivál másnapján már délelőtt indultak a programok. A helyszínre ingyenesen használható kisvonat közlekedett a Béke városrészből, amely folyamatosan szállította a kilátogatókat.

A fesztiválon a kicsiket és nagyokat egyaránt várta a kalandpark és vidámpark is, egyebek mellett kötélpályával, ugrálóvárral és dodzsemmel.

A kevésbé aktívan pihenők részt vehettek  ingyenes kézműves foglalkozáson, és csillámtetoválást is készíthettek a Munkásművelődési Központ munkatársainak segítségével.

Délután már a dunaújvárosi zenekaroké volt a főszerep, 15 órától a Born Again zenekar, 17 órától pedig az Alaszka zenekar lépett fel.

Az esti nagykoncertet pedig a Hiperkarma adta, akik sok szállal kötődnek Dunaújvároshoz, amit Bérczesi Robi, az együttes frontembere többször megemlített a színpadon is.

– Dunaújvároshoz engem sok szálon fűz az élet. Érzelmileg is, szerelem is volt itt. Volt idő, amikor a Hiperkarma zenekarnak a tagságában három dunaújvárosi születésű zenész is játszott. Sokat jártunk ide, itt voltak az első próbáink is.

Élettel telt meg az egykori vidámpark

A Shrekkel zárt

A vasárnap már a gyermekeké volt, hiszen igazi matiné hangulattal várta őket a kertmozi: Shreknek szurkolhattak, hogy visszaszerezhesse a nagyúrtól a mocsarát, amelyhez előbb meg kellett mentenie a szörnyű tűzokádó sárkány karmaiból Fiona királylányt.

Aki pedig a vasárnapot is aktívan szerette volna tölteni, a kalandparkban és a vidámparkban változatlanul megtehette, és a kézműves foglalkozásokon is részt vehetett.

Élettel telt meg az egykori vidámpark

 Az önkormányzat szervezésében a Kalandpark Fesztivál folytatódik: augusztus 11-12-13-án hasonló tartalommal várják a városlakókat, itt a szombati nagykoncertet a Blahalousiana adja.

  • Létrehozva: 2023. július 13.