fő tartalom

Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester levelet írt Pomázi Csabának – búcsúlevelet

Hírkép:  Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester levelet írt Pomázi Csabának – búcsúlevelet

Néhány napos a hír, miszerint a Magyar Nemzeti Bank visszavonta a Global Faktor Zrt. hitel-és pénzkölcsön nyújtására vonatkozó tevékenységi engedélyét és elrendelte végelszámolását. Valószínűleg sokaknak elsőre ismerős a cégnév, hiszen ez a cég az, amelyik a távhőszolgáltatási díjakon felül minden jogalap nélkül érvényesítette a saját üzletszabályzatában meghatározott költségeket is a díjfizetőkkel szemben Dunaújvárosban.

A megjelent közlemény szerint a pénzügyi vállalkozás érdemben nem működött együtt a jegybankkal, nem volt jogkövető, illetve nem tanúsított az üzletileg megbízható működéshez szükséges magatartást és gondosságot. A témáról Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester fejtette ki álláspontját:

– Ha Dunaújvárosban valaki azt a szót hallja, hogy DVCSH, vagy azt a nevet, hogy Pomázi Csaba, akkor valószínűleg a legtöbben összerezzenek. Az előző városvezetés idejében ugyanis ez a csapat polipként telepedett a városra és szívta a vérét. Hosszú küzdelem után a Rajta Újváros! Egyesület városvezetésének sikerült 2021. júliusában megszabadítani a várost ettől a maffiaszerűen működő céghálótól, amelynek legsötétebb bástyája a Global Faktor Zrt. volt. Ez a cég nem csak a várost, hanem annak polgárait is hosszú éveken keresztül szisztematikusan megkárosította. A Fideszhez ezer szállal kötődő Pomázi Csaba alapította a céget és használta pénzszivattyúként Dunaújvárosban is.

A Magyar Nemzeti Bank most ennek a cégnek vonta vissza a működési engedélyét, elsősorban azért, mert az hosszú évek óta megtagadta az adatszolgáltatási kötelezettségét, magyarul megakadályozta, hogy a felügyeleti szerv beleláthasson cég működésébe, pénzügyi folyamataiba és ellenőrizhesse azt.

– Pont került tehát ennek a szomorú történetnek a végére. A korábbi években több ízben is figyelmeztettük a dunaújvárosi polgárokat, hogy ne dőljenek be a cégcsoport üzelmeinek és ne fizessék be a csalók által jogosulatlanul kiküldött számlákat. A Global Faktor Zrt. a távhőszolgáltatási díjakon felül minden jogalap nélkül érvényesítette a saját üzletszabályzatában meghatározott költségeket is a díjfizetőkkel szemben.

Szabó Zsolt elmondta még, hogy a sajtótájékoztatót követően egy olyan levelet juttat el a Global Faktor Zrt. ügyvezetőjéhez, amelyben felszólítja őt az elmúlt években jogtalanul beszedett díjak visszatérítésére, a csalás áldozataivá vált dunaújvárosi lakosok haladéktalan kártalanítására.

  • Létrehozva: 2023. szeptember 26.