fő tartalom

Harmincmillióba került volna – tizenötből megcsinálták

Hírkép: Harmincmillióba került volna – tizenötből megcsinálták

Egy újabb gyermekmosdó újult meg a Bóbita Tagóvodában és elkészült az épület tetőszigetelése is. A most átadott munkálatok 30 millió forintba kerültek volna, de összefogással, támogatással, feléből is meg tudott valósulni. Az ünnepélyes átadást kedden rendezték.

Most tavasszal számoltunk be arról, hogy elkészült a Bóbita tagóvoda egyik gyermekmosdója, illetve a szennyvíz gerincvezeték cseréje is megtörtént. Akkor azt mondtuk, hogy a négy mosdóból hármat sikerült felújítani, már csak egy van hátra. És talán még ennél is fontosabb, hogy mindez már akkor is példás összefogással történt. Ahogyan a mostani folytatás is.

Folyamatos összefogás

A tavaszi munkák befejezése után talán kevesen gondolták, hogy még szeptemberben elkészül a fennmaradó gyermekmosdó is, sőt a tetőszigetelésre is sor kerül. Merthogy, így történt. Az ünnepségre meghívást kapott Pintér Tamás polgármester és Barta Endre alpolgármester is, illetve azok a vállalkozók, akik munkájukkal segítették a felújítást. Az ünnepségre érkezőket természetesen műsorral fogadták a gyerekek, így énekkel, mondókával, tánccal viszonozták a felnőttek munkáját. A köszöntőjében Pintér Tamás elmondta, hogy ezúttal az önkormányzat állta a tetőfelújítás költségeit, és a munkában résztvevő vállalkozóknak csak köszönettel tartozunk:

– Nagyon hálás vagyok azoknak a vállalkozóknak, akik részesei voltak az itteni munkáknak. Ingyen vállalták a munkálatok kivitelezését, ezzel komolyan lecsökkentve a felújítás költségét. Dolgoztak délután, dolgoztak hétvégén, hogy ne zavarják az óvodai életet. Így és ilyen körülmények között készült el az utolsó gyermekmosdó is és lett leszigetelve a tető. Természetesen az óvoda dolgozóinak is köszönöm a munkáját, és köszönöm igazgató asszony töretlen elhivatottságát. A munkát folytatjuk és támogatunk minden olyan kezdeményezést, ami gyermekeink jólétét segíti elő.

Felújítás féláron

A Dunaújvárosi Óvoda életében pedig ismételten és nem először az összefogás szült egy a beruházást, egy jelentős felújítást. Gyenes Józsefné igazgató szerint a mostani mosdó és tetőfelújítás 30 millió forint lett volna, amit összefogással, támogatással feléből is meg tudtak valósítani.

– Nagyon sokat dolgoztunk azon, hogy elérkezzünk ehhez a pillanathoz, amikor azt mondhatjuk, hogy a Bóbita Tagóvoda műszakilag nagyon jó állapotban van. Nyilván vannak még apróbb dolgok, de azok már közel sem ilyen volumenű munkákat jelentenek. Köszönöm mindenkinek a munkáját, a támogatását, tényleg boldog vagyok, hogy elérkeztünk idáig.

A Bóbita tagóvoda – Gyenes Józsefné megfogalmazása szerint - most kipipálva. Köszönet a munkát elvégző vállalkozóknak, a Kematech Kft. és a Viviaadalpin Kft.-nek.

  • Létrehozva: 2023. szeptember 28.