fő tartalom

Ösztöndíj a város középiskolásainak vagy egyetemistáinak

Hírkép: Ösztöndíj a város középiskolásainak vagy egyetemistáinak

Két típusú ösztöndíjra pályázhatnak a felsőoktatásban tanuló, vagy felvételi előtt álló diákok a Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszer részeként. A Bursa Hungarica célja az esélyteremtés, hogy a felsőoktatási intézmények hátrányos helyzetű hallgatói számára rendszeres anyagi segítséget nyújtson, illetve a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok számára is elérhetővé váljon a felsőoktatásban való részvétel. Jelentkezési határidő: 2023. november 3.

Az önkormányzat által nyújtott támogatás, amelynek minimum összege: 5000 Ft/fő/hó.

Az ösztöndíjnak két típusa van:

  • "A" típus a felsőoktatásban tanulóknak: időtartama 10 hónap, ami két egymást követő tanulmányi félévet foglal magában.
  • "B" típus a felvételi előtt állóknak: időtartama háromszor 10 hónap, ami hat egymást követő tanulmányi félévet foglal magában.

Kik pályázhatnak az "A" típusú Bursa Hungarica-ra?

Az "A" típusú ösztöndíjra azok a dunaújvárosi lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű pályázók jelentkezhetnek, akik felsőoktatási intézményben (felsőoktatási hallgatói jogviszony keretében) teljes idejű (nappali munkarend), alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, mesterfokozatot és szakképzettséget eredményező mesterképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőoktatási szakképzésben folytatják tanulmányaikat.

Kik pályázhatnak az "B" típusú Bursa Hungarica-ra?

A Bursa Hungarica pályázatot kizárólag a pályázó lakóhelye (vagyis állandó bejelentett lakcíme) szerint illetékes Önkormányzatnál lehet benyújtani.

A pályázáshoz a városban lakóhellyel rendelkező diákoknak az EPER-Bursa rendszerben kell regisztrálni, a pályázatot ott kell kitölteni és véglegesíteni, majd onnan kinyomtatni, és azt aláírva leadni.

A pályázatbeadáshoz a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerben (a továbbiakban: EPER-Bursa rendszer) egyszeri pályázói regisztráció szükséges itt: https://bursa.emet.hu/paly/palybelep.aspx

További részleteket a https://dunaujvaros.hu/doc/25534 oldalon a „Bursa Hungarica” fül alatt olvashatnak.

  • Létrehozva: 2023. október 10.