fő tartalom

Elkészült a kerékpáros pumpapálya

Hírkép: Elkészült a kerékpáros pumpapálya

Városunk is pályázott és nyert egy kerékpáros pumpapálya megépítésére szóló kiírásra. A 45 millió forintba kerülő beruházás gyakorlatilag elkészült, a műszaki átadás-átvétel után hamarosan a nagyközönség is birtokba veheti az új létesítményt.

Nem olyan régóta ismerkedünk a kerékpáros pumpapálya kifejezéssel, hiszen eddig elég ismeretlennek számított ez az extrém elfoglaltság Magyarországon. 

"... nem volt kérdés, hogy városunk csatlakozik-e"

Ám egy pályázati kiírásnak köszönhetően egyre több település csatlakozott a lehetőséghez, köztük Dunaújváros is. Az új pumpapálya az egykori vidámpark területén épült, a befejezés előtt álló beruházásról Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester számolt be:
– Ez egy nagyon jó kezdeményezés, nem volt kérdés, hogy városunk csatlakozik-e hozzá. A beruházás 45 millió forintba került, ennek felét a város biztosította saját forrásból. A pumpapálya egy olyan kerékpáros ügyességi pálya, ahol a lendületünket és a testsúlyunkat használva, akár pedálozás nélkül is tudunk haladni. Ezzel az új létesítménnyel ismét bővítjük majd a fiatalok kikapcsolódási lehetőségeit. 

Elkészült a kerékpáros pumpapálya

Éles főpróba után: csak óvatosan!

A pumpapálya beruházása elkészült, ránézésre is monumentális. A következő napokban kerül sor a műszaki átadás/átvételre, majd ezt követően egy minősítési eljáráson kell átesnie. Ez után, várhatóan egy hónap múlva veheti birtokba a nagyközönség is. 
Szabó Zsolt alpolgármester egyébként nagy kerékpáros hírében áll, így erre az extrém próbára is vállalkozott, és ment egy kört a pumpapályán. 
Természetesen eláruljuk, hogy egy gyakorlott kerékpárosnak milyen érzés volt kipróbálni egy pumpapályát – nos, Szabó Zsolt elmondása szerint valóban extrém a pálya, maga az érzés is. 

A végére egy tanács, a biztonság kedvéért: ajánlott majd óvatosan és védőfelszerelésben pumpálni!

  • Létrehozva: 2023. november 8.