fő tartalom

Több tonnányi lom ment a szemétbe

Hírkép: Több tonnányi lom ment a szemétbe

Az esős, hideg, őszi időjárás ellenére 486 köbméter lomtól és 26 tonna elektronikai hulladéktól tisztult meg Dunaújváros a múlt szombati lomtalanításon. 

Két helyszínen, a Béke és a Római városrészben szabadulhattak meg a lakók a már nem használt, megunt tárgyaiktól, ahol a "Rajta, Újváros!" Egyesület! képviselői is segédkeztek. 

Zord idő, de sok résztvevő

486 köbméter lom és 26 tonna elektronikai hulladék – ez a mérlege az őszi, rendhagyó lomtalanítási akciónak, amely során a lakók ezúttal két helyszínen, a Római és a Béke városrészben szabadulhattak meg kidobásra ítélt, használaton kívüli eszközeiktől. A zord idő ellenére, rengetegen lomtalanítottak, hangsúlyozta Mezei Zsolt általános hatáskörű alpolgármester:
– Átfáztunk, de megígértük, megcsináltuk! Pénteken lehetett látni, hogy egész napos esőzés lesz, de nem szerettük volna elhalasztani, hiszen a mennyiségből és a lelkesedésből jól látszott, hogy hatalmas az igény. Nemcsak az időjárás volt rendkívüli, hiszen szakadt az eső, maga ez az őszi lomtalanítás is az, hiszen ez most egy egyszeri alkalom,  mert ezúttal sajnos nem tudtuk a szokásoknak megfelelően az őszi lomtalanítás sorozatunkat elvégezni. De azt sem szerettük volna, hogy úgy menjünk a télnek, hogy nincs lehetőség megszabadulni a lomoktól, amelyekből elképesztő mennyiségű  gyűlt össze: 486 köbméter, és 26 tonna elektronikai hulladéktól tisztult meg Dunaújváros. 

Több tonnányi lom ment a szemétbe

Jeles közösségi alkalom is

Mezei Zsolt hozzátette: rengetegen segítettek, igazi közösségi munka volt ez az alkalom is: 
– Korábban is azt tapasztaltuk, hogy egy-egy lomtalanítási akció szinte már közösségi eseménnyé nőtte ki magát. Ezúttal is bizonyított Dunaújváros. Köszönet és hála mindenkinek, aki segített valamilyen módon. Köszönjük az arra közlekedők  türelmét, a forró kávét, a teát, a szendvicset. Tavasszal várhatóan a már bevált rendszer mentén folytatjuk, és igyekszünk minden városrészbe eljutni. 

Több tonnányi lom ment a szemétbe

Folytatás tehát jövőre – akkor a tervek és a korábban bevált szisztéma szerint a lakosságnak továbbra is lehetősége lesz megszabadulni az elektronikai hulladéktól is.

  • Létrehozva: 2023. november 21.