fő tartalom

December 3-án nyílik az Adventi Forgatag – meggyullad a hit gyertyája

Hírkép: December 3-án nyílik az Adventi Forgatag – meggyullad a hit gyertyája

December 3-án az első gyertya meggyújtásával kezdődik Advent időszaka, és ezzel együtt a Városháza téri Adventi Forgatag is megnyitja kapuit a karácsonyi vásárral. Több héten át színpadi produkciók, ünnepi díszbe öltöztetett főtér és téli finomságok várják a forgatagba kilátogatókat.

Forró tea, kürtőskalács és forralt bor már biztosan kaphatóak lesznek a december 3-án, advent első vasárnapján nyíló Városháza téri Adventi Forgatagban.

Ünnepi hangulat négy héten át

A szervező önkormányzat az idei évben is karácsonyi hangulatot varázsol a város főterére: az előttünk álló négy adventi hétvégén. Szombaton és vasárnap is változatos, ünnepi programokkal kedveskednek a kilátogatóknak. A korábbi évekhez hasonlóan a karácsonyi vásár részeként a már jól megszokott, árusok kínálta téli finomságok, mint a forralt bor, a forró tea, vagy kürtőskalács mellett minden alkalommal színes színpadi produkciókkal, Betlehemi jászollal, valamint a történelmi egyházak képviselőivel közös ünnepi gyertyagyújtással várják a városlakókat. 

December 3-án indul a hangolódás

Advent első vasárnapján, december 3-án 16 órakor megnyitja kapuit az Adventi Forgatag. 17 órakor Barta Endre alpolgármester köszönti a résztvevőket, majd Czeglédi Péter Pál református lelkipásztorral közösen meggyújtják a hit gyertyáját az adventi koszorún.

Ezt követően Csondor Kata ad ünnepi koncertet, majd Polgár Lilla és Farkas Erik lépnek színpadra egy gyermek produkcióval, végül pedig a Fun Company zenekart hallhatja a közönség.

A kicsik sem unatkozhatnak

A szervezők ezúttal is gondoltak a kisgyermekekre is, hiszen már-már nincs Adventi Forgatag Mikuláskuckó nélkül: december 5-én és 6-án ugyanis a térre költözik a Mikulás, és kuckójában 10:00 órától egész 20:00 óráig várja a Jézuskának megírt leveleket.

A Mikuláskuckó és a színpadi gyermekprogramok mellett várhatóan két hétvégén át az arborétum néhány lakója is kilátogat majd a térre, akiket meg lehet simogatni és etetni.

  • Létrehozva: 2023. november 23.