fő tartalom

Dunaújváros nyugdíjasai idén is számíthatnak az önkormányzat év végi segítségére

Hírkép: Dunaújváros nyugdíjasai idén is számíthatnak az önkormányzat év végi segítségére

Dunaújváros Önkormányzata karácsony ünnepe alkalmából idén is egyösszegű támogatást nyújt a város nyugdíjasainak – jelentette be Pintér Tamás polgármester. Az 5 vagy 8 ezer forintos összeget a Posta 2023. november 27-én, hétfőn kezdi el kézbesíteni annak a mintegy 9 ezer érintett dunaújvárosi időskorúnak, akiknek nyugdíja nem haladja meg a 256.500 forintot.

Amennyiben a karácsonyi támogatás 2023. december 23-ig nem ér célba, akkor azt kérelmezni kell.

Egyösszegű támogatás

Dunaújváros Önkormányzata karácsony ünnepe alkalmából idén is egyösszegű támogatást nyújt a város nyugdíjasainak. Pintér Tamás polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: törekednek arra, hogy a lehető legtöbbet nyújtsák az idős állampolgároknak, akik felépítették szeretett városunkat.

– Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy nagyrabecsülésünket fejezzük ki az időseknek, akik rengeteget tettek városunkért. Dunaújvárosban megkülönböztetett tisztelet jár idős városlakóinknak, hiszen az áldozatos munkájuk teszi lehetővé számunkra, hogy békében és biztonságban élhetünk. Igyekszünk nem csak programokkal kedveskedni a számukra, így önkormányzatunk karácsony alkalmából idén is egyösszegű támogatást nyújt az idős állampolgároknak, amely 5, vagy 8 ezer forintot jelent.

Hozzátette: bízik abban, hogy ezt a karácsonyi támogatást legalább akkora szeretettel fogadják  mint ahogyan azt az önkormányzat adja.  

Ha nem ér célba

Pintér Tamás polgármester azt is elmondta, amennyiben a támogatás nem ért célba, kérelmezni kell.

– Fontos tudni, hogy az első utalás november 27-én, hétfőn indul és a tájékoztató levelek kihordása is folyamatos. Az utolsó utalás december 14-én lesz, így legkésőbb akkor minden érintettnek meg kell kapnia az 5, vagy 8 ezer forintos összeget. Idén mintegy 9 ezer nyugdíjas érintett. Amennyiben valamilyen oknál fogva nem jutott el ez a támogatás az érintett idősekhez, azt kérelmezniük kell egy, a honlapunkon található kérelem kitöltésével – tette hozzá.

A „Kérelem időskorúak támogatásához” letölthető a www.dunaujvaros.hu  oldalról, illetve 2024. január 8-tól megtalálható Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Szociális Osztályán.

Ügyfélfogadási idő:

Hétfő: 8-12 óráig és 13-16 óráig

Szerda: 8-12 óráig és 13-18 óráig

Péntek: 8-12 óráig

További információ:

Ügyintéző: Lévay Katalin

Telefon: 06 25 544 248

A kérelemhez csatolni kell:

  • a kérelem benyújtását megelőző havi nyugdíjszelvényt, vagy a banki kivonatot,
  • és a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által kiállított éves ellátásról szóló összesítőt vagy az ellátás megállapításáról szóló döntést, amennyiben az ellátás megállapítására a tárgyévben került sor.

A kérelmet 2024. január 8-tól 2024. február 9-ig lehet benyújtani.

  • Létrehozva: 2023. november 27.