fő tartalom

Jövőre is remek programokat ígér a város

Hírkép: Jövőre is remek programokat ígér a város

2024-ben sem maradunk nagy önkormányzati rendezvények nélkül. Pintér Tamás polgármester sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy mikor és milyen rendezvények lesznek Dunaújvárosban. Úgy tűnik jövőre is fő szabály lesz: ami sikeres, azon ne változtass!

Van, ami már annyira hozzánk nőtt, hogy nehéz lenne elképzelni Dunaújvárost Parázs Varázs, vagy Bringatúra, vagy éppen augusztális nélkül. De már van nekünk Sugárúti és Kalandpark fesztiválunk is. Jó hír, jövőre is számolhatunk mindegyikkel. Pintér Tamás polgármester a tájékoztatóját egy kis visszatekintéssel kezdte, azzal, hogy 2023-ban az önkormányzat saját kezébe vette a rendezvényszervezést, amivel sikerült felpezsdíteni a városi életet. A városvezető felidézte a legsikeresebb állomásokat, megemlítve Korda György, Balázs Klári, és a Halott pénz koncertjét, a Quimby hazatérését, a Kalandpark hangulatát. Ami pedig a jövőre tervezett programokat illeti:

– A sort ezúttal is a Kolbászfesztivál nyitja majd, február 24-én. Bízom benne, hogy az esemény helyszíne már a megújult Mondbach-kúria díszudvara lesz az óvárosban. Május 1-jén ismét megtartjuk a Sugárúti fesztivált, ami immár hagyomány lett és igazi retro kavalkád a városunk főutcáján. Május 5-én a városalapítás emlékére ismét megrendezzük a Bringatúrát, amely immár a felújított és átadott Kandó Kálmán téren keresztül vezet majd Mezőfalvára. Jövőre pedig nem ér véget a program a hagyományos túrával, hanem a Kalandpark területén folytatódik, ahol a most elkészült pumpapályát és a mellette lévő extrém pályát kihasználva szervezünk programokat a bringázás szerelmeseinek. A jövő évben már sem a pandémia, sem a pünkösd nem akadálya annak, hogy eredeti időpontjára kerüljön vissza a Parázs Varázs, május 25-én tartjuk majd, másnap pedig a legkisebbeket várjuk gyereknapi programokkal. A 2024-es Parázs Varázs fellépői Charlie és Krúbi lesznek, utánuk pedig Dévényi Tibi bácsi áll a DJ pult mögé.

Pintér Tamás beszélt még az idei év végéről is, elmondta, hogy szilveszterkor Mikus Edvárd és DJ Matkovics biztosítja majd a jó hangulatot a Városháza téren, ahol pezsgővel és virslivel várják a dunaújvárosiakat.

  • Létrehozva: 2023. november 29.