fő tartalom

Már biztos: nincs felmentés, nem lesz külső medence felújítás

Hírkép: Már biztos: nincs felmentés, nem lesz külső medence felújítás

Rendkívüli közgyűlést hívott össze szerda délelőttre Pintér Tamás polgármester. A rendkívüli ülés összehívására a Modern Városok Program, egyes pályázatok lezárása, továbbá egyéb határidős döntések meghozatala miatt volt szükség.

Néhány héttel ezelőtt még bíztunk abban a bizonyos hajszálnyi esélyben, hogy rendkívüli kérelmünket meghallgatják és elfogadják az illetékesek és mégis lesz uszodai külső medence felújítás Dunaújvárosban. Ma már tudjuk, hogy nem lesz. A rendkívüli közgyűlés legfontosabb napirendje a Modern Városok Program kormányzati lezárásához kapcsolódott.

A Modern Városok Program lezárása Dunaújváros számára azt jelenti, hogy el kell búcsúznia a Fabó Éva Sportuszoda külső medencéjének felújításától. A kormányzat november elején megjelent rendelete olyannyira leállította a projektet, hogy még a korábban kiutalt pénzösszeget is vissza kell fizetnünk. Dunaújváros Önkormányzata ezért a november 9-ei rendkívüli közgyűlésén egy a rendelet alóli felmentési kérelmet fogalmazott meg, majd juttatott el az illetékes minisztériumhoz, kérelmezve a rendelet hatálya alóli felmentést, és a kivitelezés megindítását.

Mindhiába. Elutasították. A programnak vége. Ami azt jelenti, hogy nem lesz külső medence felújítás.

A már korábban kiutalt 1.7 milliárd forintot vissza kell fizetni. Ezt hagyta most jóvá a város közgyűlése.

A rendkívüli közgyűlés módosította több helyi rendeletét, támogatta a Pentele Klubház előtető építéséhez szükséges anyagok beszerzését, megrendelte a GESZ-től közterületi fák metszési munkáit, illetve a Makk Marci Bölcsőde beázás miatti helyreállítását. Zöld utat kapott az Innopark Nonprofit Kft. energetikai fejlesztéséhez kapcsolódó 12 millió forint összegű tagi kölcsön kérelme.

  • Létrehozva: 2023. november 30.