fő tartalom

Németh Józsefné Erzsi néni a családja körében ünnepelte a kerek születésnapot

Hírkép: Németh Józsefné Erzsi néni a családja körében ünnepelte a kerek születésnapot

Folytatódott a szépkorúak köszöntése városunkban. Németh Józsefné Erzsi néni  a 90. születésnapját ünnepelte, ez alkalomból Barta Endre alpolgármester látogatta meg otthonában.

Németh Józsefné Erzsi néni  1933-ban született Szalkszentmártonban, gyermekkorát is itt töltötte, majd 1958-ban férjével együtt városunkba költözött. Három gyermeket neveltek fel szeretetben, boldogságban.

Erzsi néni úgy mesélte, hogy mindig háztartásbeliként tevékenykedett: ellátta a gyerekeket, a ház körüli feladatokat és a háztáji állatokat.

– Az Óvárosban volt kertes házunk és mindent megtermeltünk magunknak: zöldséget, gyümölcsöt, sőt állatokat is tartottunk. Az biztos, hogy piacra nem igazán kellett járnunk akkoriban, minden megtermett a kertben és az udvaron. – emlékezett vissza Erzsi néni.

Időközben a családi házat felváltotta egy belvárosi lakás, ahol mindennapjait tölti, és ahol egyik, Kulcson élő gyermeke gyakran látogatja. De unokákban és dédunokákban sem szenved hiányt, hiszen két unoka és három dédunoka örvendezteti meg a hétköznapokban.

Ezek a hétköznapok igen aktívan telnek, ugyanis Erzsi néni mozgékony 90 éves: mos, főz, takarít, piacra, postára jár, bevásárol, szomszédol – teljes egészében ellátja magát, és jelenleg a 90. születésnapjának a megünneplésére készül, amelyet családja körében töltenek el a napokban.

Isten éltesse Erzsi néni, erőben, egészségben!

  • Létrehozva: 2023. november 30.