fő tartalom

Jövőre visszatér a Rockmaraton és nagyobb lesz, mint valaha

Hírkép: Jövőre visszatér a Rockmaraton és nagyobb lesz, mint valaha

Hétfőn délelőtt Budapesten jelentette be hivatalosan Pintér Tamás polgármester, hogy a Rockmaraton és a Barba Negra szervezésében jövő nyáron visszatér a legnagyobb hazai rockfesztivál Dunaújvárosba. Azt ígérik, hogy a harmincadik jubileumi rendezvény minden eddiginél színvonalasabb és nagyobb lesz.

 

Ami már biztos, hogy öt év kényszerpihenő után jövőre újra dübörög a Rockmaraton, és újra Dunaújvárosban. 2024. július 11-15. között rendezik meg a 30. jubileumi Rockmaratont a Szalki-szigeten. A hírt hétfőn jelentette be Pintér Tamás polgármester, Szűcs Mihály a Barba Negra házigazdája, valamint Varga Zoltán, a fesztivál főszervezője. Mint köztudott, városunk utoljára 2019-ben adott otthont az eseménysorozatnak, és mint a tájékoztatón elhangzott, a visszatérés a régi időket idéző nívós, a műfaj nagy neveit felvonultató programsorozatnak ígérkezik. Varga Zoltán szerint a jubileumi rendezvény nagyot fog szólni:

– 2019-ben egy teltházas koncerttel zártuk a Rockmaratont, ahol akkor hétezren voltak. Nos, minden tekintetben, de látogatói számban is, nagyobb rendezvényben gondolkodunk és a harmincadik jubileumhoz méltó programsort fogunk kínálni. A tervek szerint legalább három színpad lesz, de elképzelhető, hogy egy negyedik is helyet kap majd. Az, hogy milyen stílusú zenekarok várhatók, nem kérdés: továbbra is ez lesz a legnagyobb hazai fesztivál, ami kifejezetten a rock és metal műfajokra fókuszál, a hazai élvonallal és az eddigieknél is komolyabb nemzetközi fellépőgárdával. Anélkül, hogy neveket mondanék, annyit elárulhatok, hogy 2019 fellépőit bőven überelni fogjuk.

Varga Zoltán elmondta még, hogy a rendezvény szempontjából teljesen ideális Dunaújváros, a Szalki-sziget és a városvezetés támogató hozzáállása is, ez is szerepet játszott abban, hogy a visszatérés mellett döntöttek. Pintér Tamás polgármester szerint önkormányzatunk is mindent megtesz majd a sikeres lebonyolítás érdekében:

– Az elmúlt években bizakodtunk abban, hogy újra lehetnek majd nagy rendezvények Dunaújvárosban és igyekeztünk megtenni mindent annak érdekében, hogy a Szalki-sziget a lehető legideálisabb helyszín legyen ehhez. Az elkészült infrastrukturális fejlesztések, beruházások a hétköznapokban a városlakók érdekeit és kényelmét szolgálják, de egy-egy nagy rendezvény sikeres és színvonalas lebonyolításához elengedhetetlenek. Nagyon örülök a Rockmaraton visszatérésének és a jelenleg is folyó egyeztetések alapján mondhatom, hogy fergeteges fesztivál házigazdái leszünk 2024 júliusában.

Nem túlzás, jó érzés kimondani, hogy a több éves kényszerszünet után ismét Rockmaraton és ismét Dunaújváros. Bár konkrét fellépőkkel egyelőre nem szolgáltak még a szervezők, csak annyit árultak el, hogy ezúttal olyan, a maguk műfajában túlzás nélkül legendának nevezhető főzenekarokat, headlinereket is elhoznak 2024 július 11 és 15 között a dunaújvárosi közönségnek, akik egyértelmű szintlépést jelentenek majd a Rockmaraton történetében. Lesznek köztük visszatérő kedvencek, de olyanok is, akik most először játszanak a fesztiválon. Bővebb információt december elején ígérnek.

Nos. Jelen pillanatban a legendás dunaújvárosi Rockmaraton folytatásának első mérföldkövénél állunk, eldőlt, bejelentették, 2024. július 11-15 között újjászületik a fesztivál. És aki szereti a fesztiválhangulatot, a nyüzsit, a rockot, már mellékes is, kik lesznek a fellépők. Mondjuk ez nem igaz. De hamarosan ez is kiderül.

  • Létrehozva: 2023. december 1.