fő tartalom

Elöregedett, kicserélik

Hírkép: Elöregedett, kicserélik

Szemmel láthatóan óriási munkában van a DVG Zrt. a Nagy Imre utcában. A közelmúltban történt haváriás csőtörés miatt kellett feltárni az utca egy szakaszát. A szakembereket csúnya látvány fogadta, hiszen a városépítés hőskorában lefektetett csővezeték mára teljesen tönkrement. Cserélni kell.

A Nagy Imre utca így értelemszerűen teljesen le is van zárva, nem lehet közlekedni, de még az a szerencse, hogy a DVG úgy tudott távfűtési rendszert kizárni, hogy szolgáltatás kiesés nélkül tudnak dolgozni, azaz mindenhol van fűtés. Pintér Tamás polgármester a helyszínen ellenőrizte a munkálatokat:

– 2021 óta a DVG a távhőszolgáltató Dunaújvárosban és igyekszik velük együtt mindent megtenni annak érdekében, hogy ez a szolgáltatás biztonságos és színvonalas legyen. Ez sok mindent jelent, természetesen azt is, hogy az elöregedett rendszereket, vezetékeket fel kell újítani, vagy ha szükséges akkor cserélni. És persze vannak rendkívüli helyzetek is, mint most a Nagy Imre utcában, de ezt is meg kell oldani. Itt most több szakaszon is megtörténik a vezetékcsere. Ahogy látszik is, hatalmas munkát jelent ez a szolgáltató részére. A tervek szerint az év végére végezni is fognak.

Hódosi József a DVG Zrt. szolgáltatási ágazatvezető-helyettese arról tájékoztatott, hogy igyekeznek a munkálatokat mielőbb lezárni, ám az időjárás nem fogadta kegyeibe a csapatot. Az elöregedett vezeték legalább ötven év körüli lehet, így nem volt kétséges a csere. A város sok pontján vannak hasonló problémák, igyekeznek mindenhol időben orvosolni őket.

 

Elöregedett, kicserélik

  • Létrehozva: 2023. december 11.