fő tartalom

Még két gyertya, még két ünnepi hétvége a Városháza téren

Hírkép: Még két gyertya, még két ünnepi hétvége a Városháza téren

Az adventi időszak felénél járunk, már ég a hit és a remény gyertyája. Koncertek, városi intézmények karácsonyi műsora, mesemondás, Mikulásház várta eddig a térre látogatókat, de még koránt sincs vége az Adventi Forgatagnak. Hétköznap is érdemes kilátogatni a térre, egy forralt borra vagy kürtöskalácsra és csodálni a fényeket, hallgatni a karácsonyi zekéket, hétvégente pedig koncertek és gyermekprogramok is várják a dunaújvárosiakat.

Harmadik hétvége

December 16-án, szombaton már kora délután belevethetjük magunkat a karácsonyi készülődésbe, ugyanis az idei évben utoljára várja a vásárlókat a Szalki-szigeten a Dunai Kincses Kert Termelői Piac.

A nap különlegessége, hogy a termelői piacra, majd késő délután a karácsonyi vásárba is újra jár majd a gyerekek kedvence, a kisvonat! A pontos útvonal és az indulási időpontok a mellékelt menetrenden olvashatók.

Szombat délután 16:30-tól színes zenei felhozatallal készültünk, elsőként a zenei és nemzetiségi szempontból is sokszínű YeuX zenekar lép fel.

A sort az interaktív, családi szórakozást nyújtó Pitypang zenekar folytatja, a fellépésükre egészen a legkisebbektől, várunk mindenkit.

Végül, azonban közel sem utolsó sorba, városunk büszkesége, a Dunaújvárosi Vegyeskar lép színpadra.

December 17-én, vasárnap 17 órakor Mezei Zsolt alpolgármester és Stermeczki András evangélikus lelkész köszöntik a résztvevőket, majd következik a közös gyertyagyújtás.

A folytatásban Vásáry André koncertezik, aztán a Pannon Oktatási Központ Gimnázium tanulóinak karácsonyi műsorát hallhatják, majd Pável István mesél. 

 

Még két gyertya, még két ünnepi hétvége a Városháza téren

 

 

Még két gyertya, még két ünnepi hétvége a Városháza téren

 

Negyedik hétvége

December 22-én, pénteken folytatódnak az Adventi Forgatag programjai, a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes várja a látogatókat a Városháza térre 17 órakor.  

December 23-án, szombaton Pintér Tamás polgármester és Baltási Nándor római katolikus plébános köszöntik a vendégeket és meggyújtják az adventi koszorú utolsó gyertyáját.

A gyertyagyújtást követően érdemes lesz maradni, színpadon lesz a Zabszalma zenekar, a Dunaújvárosi Óvoda kórusa, majd pedig a Digital Zenekar.

 

Még két gyertya, még két ünnepi hétvége a Városháza téren

 

Szilveszterkor is irány a tér!

December 31-én egy nagy közös bulira várunk mindenkit az évben utoljára, 21 órától 300 adag pezsgőt és virslit szolgálunk fel, a szórakozásról és a jó zenékről Mikus Edvárd, majd DJ Matkovics gondoskodik majd.

  • Frissítve: 2024. január 9.
  • Létrehozva: 2023. december 12.