fő tartalom

Idén is: Töltsünk együtt egy délutánt!

Hírkép: Idén is: Töltsünk együtt egy délutánt!

Idén már 12. alkalommal lesz Kolbásztöltő Fesztivál, ezúttal azonban egy igazán különleges helyszínen, a felújított Mondbach-kúria udvarán.

A regisztráció elindult: a kolbásztöltő csapatok jelentkezését február 16-ig várják a kabinet@dunaujvaros.hu e-mail címen, akik értékes nyereményekért versenyezhetnek.    

Február 24-én (szombaton) kóstolásra és kolbásztöltésre is lesz lehetőség.

Kolbásztöltésre fel!

Idén a legfőbb változás a helyszínt illeti: február 24-én (szombaton) 12 órától ugyanis a Pentele városrész egyik ékkövének számító, felújított Mondbach-kúria udvarán várják az érdeklődőket és a versenyző csapatokat, akik 2024. február 16-ig regisztrálhatnak a kabinet@dunaujvaros.hu e-mail címen.

A XII. Kolbásztöltő Fesztiválon lényegében idén is változatlan a forgatókönyv: minden csapat a helyszínen elkészített három kiló kolbászalapanyaggal nevezhet, amelyet a helyszínen saját fűszerezéssel elkészít és betölt, majd 15 óráig a zsűri számára 1 pár sült kolbászt tálal, amelyet értékelnek és díjaznak.

Azt is fontos tudni, hogy a korábbiakhoz hasonlóan a csapatok ezúttal is maguk biztosítják az elkészítéshez szükségeseket: 3 kg húst, darálót, kolbásztöltőt, fűszereket, belet, valamint a kolbász sütéséhez szükséges sütőberendezést, továbbá a látogatók részére minden csapatnak gondoskodnia kell kolbász kóstolóról, kenyérrel és mustárral tálalva!

A zsűri által legízletesebbnek és legfinomabbnak ítélt kolbászt sütő csapat  értékes ajándékutalványt és oklevelet,  valamint minden résztvevő csapat ajándékcsomagot és emléklapot kap.

A szervező önkormányzat minden résztvevő csapat részére térítésmentesen biztosít: 1 kg kenyeret, 1 db asztalt, 2 padot, 1 db csapattáblát, 3x3 méter fedett területet, valamint hulladéktároló zsákot.

 

Idén is: Töltsünk együtt egy délutánt!

 

Kóstolni ér

A XII. Kolbásztöltő Fesztivál nem csak a versenyző csapatoknak kedvez, 15 órától minden kedves érdeklődő és kóstolni vágyó városlakót szeretettel várnak, hiszen programok sorával készülnek: fellép egyebek mellett például a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes, 15:30-tól a Pentelei Kéknefelejcs Hagyományőrző Népdalkör, a jó hangulatról élő lakodalmas zene és Suplicz Mihály ceremóniamester gondoskodik.

Emellett ingyenes pálinka - és kolbászkóstoló, valamint ingyenes forró tea és rétes  csalogatja a kilátogatókat.

 

Idén is: Töltsünk együtt egy délutánt!

 

 

 

  • Létrehozva: 2024. január 24.