fő tartalom

Már a Kertvárosban is elérhető az ingyenes melegétel

Hírkép: Már a Kertvárosban is elérhető az ingyenes melegétel

Lassan egy éve már, hogy Dunaújvárosban szociális konyha nyílt, ahol regisztrációt követően a rászorultak ingyen meleg ételhez juthatnak. A Római városrészi osztópont után most egy újabb nyílt a Kertvárosban, melyet csütörtökön délelőtt adott át Pintér Tamás polgármester és Szabó Zsolt alpolgármester.

Májusban nyílt a Római körúton a szociális konyha szolgáltatása, ahol az igénylők egy regisztráció után térítésmentesen vihetnek haza egy tál melegételt. A visszajelzések szerint finom ételeket főznek, szeretik az emberek. Néhány napja a Kertvárosban, az Erdősor 36. szám alatt nyílt új iroda, ahol regisztrációra és az ételek átvételére is lehetőség van

Szociális konyha az Erdő soron

Pintér Tamás polgármester szerint mostantól lényegesen növekedhet az igénylők száma:

– A Római városrészben bár nagyon sokan vették igénybe a Szociális konyha szolgáltatását, de több visszajelzés érkezett, hogy különböző nehézségek miatt (mozgáskorlátozottság, idős kor) nem minden rászoruló tud eljutni az osztópontra. A második osztópont indulása óta rohamosan növekszik az ellátotti kör száma, nagyon sokan járnak ide a hely közelsége miatt és rengeteg új regisztrálót is vonzott az új helyszín. Egyrészt nagyon örülök, hogy segíthetünk a rászorulókon, ugyanakkor szomorú is mindez, hogy szükség van rá. De tesszük a dolgunkat, segítünk, ahol lehet és ahol tudunk.

Finoman főznek

A csütörtöki napon lecsós tarhonya, zöldséges gombóccal volt a menü és az illatok jók voltak. Folyamatosan jöttek az igénylők és többen elmondták, hogy örülnek a lehetőségnek és köszönik, hogy ingyen ebédhez juthatnak, ráadásul finomhoz. Szabó Zsolt alpolgármester szerint nagyon fontos, hogy egy új városrészben érhető el a szolgáltatás:

– Nagyon örülök annak, hogy tágas, szépen felújított osztótérben, akadálymentes környezetben és több buszmegállóhoz közel várják az ide érkezőket. Az első nap tapasztalata, hogy akik a környéken laknak örülnek, hogy nem kell buszra szállniuk azért, hogy ebédhez jussanak. Jelenleg egy kisebb létszámú ellátotti kör veszi igénybe még itt a szolgáltatást, de a létszám folyamatosan és gyors ütemben növekszik, köszönhetően annak, hogy akik az erdő sorról hordják az ebédet azok közül sokan még eljártak a Rómaira az ebédért és nagyon várták, hogy a lakóhelyük közelében is megnyíljon egy osztópont. Sokan hozzák ismerőseiket és szomszédaikat is regisztrálni, de vannak olyan új regisztrálók, akik még most hallottak erről a szolgáltatásról. A jövőben szeretnénk tovább bővíteni ezt a szolgáltatást a városban.

Az erdő sori osztópont címe, nyitvatartási ideje:

Dunaújváros Erdő sor 36, a város kertvárosi részén a Festők boltja mellett található.

Minden hétköznap 11 és 13 között látogatható.

Telefonszám: 06-20-351-6156

  • Frissítve: 2024. február 2.
  • Létrehozva: 2024. január 30.