fő tartalom

Megújulhat a vasútállomás és az uszoda külső medencéje is

Hírkép: Megújulhat a vasútállomás és az uszoda külső medencéje is

Sikeres tárgyalásokat folytatott az önkormányzat az Építési és Közlekedési, valamint a Honvédelmi Minisztérium képviselővel, aminek köszönhetően a kormány asztalára kerül az uszoda külső medencéjének ügye, pozitív döntés esetén pedig rövid időn belül az építkezés is elkezdődhet, hiszen a tervek már készen állnak – jelentette be Szabó Zsolt gazdasági és koordinációs alpolgármester.

Mint azt az alpolgármester elmondta, a tárgyaláson ígéretet kaptak a kormány képviselőitől arra is, hogy legkésőbb 2035-ig elkészül a vasútállomás és környékének felújítása is, a Béke városrészbe vezető gyalogos és kerékpáros alagúttal együtt, melynek a tervei a közelmúltban elkészültek az Építési Minisztériummal közösen. Kiemelte, a következő időszakban azért kell küzdenie az önkormányzatnak, hogy a lehető leghamarabb meglegyen ez a beruházás, és ne kelljen rá 2035-ig várni.

Szabó Zsolt az uszoda külső medencéjének helyzetéről is beszámolt, felidézve a Modern Városok Programot:
– Tavaly év végén, meglepetésszerűen jelentette be a kormány, hogy lezárja a Modern Városok Programot és leállítja a miniszterelnök által megígért, de addig el nem indult beruházásokat. Ez komoly érvágás volt a megyei jogú városoknak, hiszen beruházások tucatjai álltak előkészítés alatt. Dunaújvárosban ilyen volt a külső medence felújítása. Nagy öröm számomra, hogy a mostani tárgyalások eredményeképpen a kormány hajlandó a külső medence esetében felülvizsgálni az álláspontját. A dunaújvárosi sportolók komoly eredményeket tettek már le az asztalra, így mindenképpen megérdemlik, hogy méltó körülmények között tudjanak készülni, versenyezni és emellett legyen megfelelő külső medence a helyiek és környékbeliek úszásigényének kielégítésére.
 

  • Létrehozva: 2024. február 2.