fő tartalom

Két szakembert díjaztak az idősek otthonában

Hírkép: Két szakembert díjaztak az idősek otthonában

Egy kisebb ünnepséget szerveztek kedden délelőtt az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonában, ahol Barta Endre alpolgármester jelenlétében átadták az intézmény saját belső elismerését, a Szociális munka díját, melyet két dolgozó vehetett át.

Bár a szociális munka napját november 12-én tartják, betegségek és hiányzások miatt az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonában kedden délelőtt díjaztak két dolgozót. Solymosi-Bányai Bettina intézményvezető szerint minden szociális szférában dolgozó megérdemli az elismerést.

Az intézmény belső szociális munka díját két kolléga, Benczéné Kiss Enikő és Bozsokiné Tóth Rita vehette át. A dolgozók elérzékenyülten, hálával fogadták az elismerést. Benczéné Kiss Enikő szerint néha embert próbáló a munkájuk, de hálás feladat is, és persze a munkatársak is támogatják egymást, ami sok erőt ad a csapatnak. Bozsokiné Tóth Rita szintén hasonlókról számolt be a DSTV stábjának. A szakember azt is elmondta, hogy már harminc éve dolgozik az intézményben.

Az önkormányzatot Barta Endre, humán ügyekért felelős alpolgármester képviselte az eseményen. Mint mondta, a szociális szférában dolgozókat meg kell becsülni, és a város a lehetőségeihez mérten próbál megfelelő támogatást nyújtani a számukra:

– Fontos, hogy meg tudjuk hálálni és kifejezni a tiszteletünket az itt dolgozók iránt is, hiszen ők a szeretteinkről gondoskodnak. Az emberek sajnos manapság egyre türelmetlenebbek, így a szociális dolgozóknak még kitartóbbaknak kell lenniük. Szerencsére Dunaújvárosban remek szakemberek dolgoznak, az önkormányzat pedig törekszik arra, hogy a lehetőségeihez mérten támogassa őket.

Mint azt a díjazottak elmondták, öröm számukra, hogy munkájukat megbecsülik és elismerik az intézményben.

  • Létrehozva: 2024. február 21.