fő tartalom

Búcsú a közgyűlésen

Hírkép: Búcsú a közgyűlésen

Egy különleges vendég is érkezett a februári közgyűlésre, akit tavaly év végi nyugállományba vonulása alkalmából köszöntött Pintér Tamás polgármester. Dr. Jobbágy Lajostól búcsúzott a közgyűlés, aki egész gyógyítói pályafutását Dunaújvárosban töltötte, a dunaújvárosiaknak szentelte.  

Dr. Jobbágy Lajos a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen 1982. szeptemberében vette át általános orvosi diplomáját "summa cum laude" minősítéssel.

Orvosi tevékenységét a Szent Pantaleon Kórház Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó Osztályán kezdte; 2000-ben kinevezték az osztály vezetésére.

Szakmai érdeklődése és látóköre mindig is széles spektrumon mozgott. Jelentős érdemeket szerzett a kórház kardiológiai ellátásának megszervezésében. Szakterületén belül országosan is elismert szakember.

Nem véletlen, hogy 2011-ben megkapta a Dunaújváros Díszpolgára kitüntető címet is.

2022. május 1-től a Szent Pantaleon Kórház főigazgatójává nevezték, amely tisztséget nyugállományba vonulásáig, 2023. december 31-ig töltötte be. 

Pintér Tamás így köszöntötte a nyugdíjba vonuló igazgatót:

- Én a magam, és a dunaújvárosiak nevében is köszönök mindent Dr. Jobbágy Lajosnak; nem tudok többet és szebbet mondani, mint Dr. Máté Ágnes főorvos asszony, aki főigazgató úr utolsó munkanapján így írt róla: „ (…) egy történet – egy remek, hosszú, évtizedek múlva is emlegetésre méltó, megjegyzendő, nem felejtendő TÖRTÉNET– epilógusának végére pont került. (…) hivatalosan véget ért a kórház legjobb orvosának munkaviszonya és nyugdíjba megy. Azt gondolom, hogy vannak olyanok, akik tokától-bokáig ORVOSok. Ő pedig az. Ritka fajta. (…) Óriási szakmai veszteség, hogy nyugdíjba vonult. (…)”

Rendkívül hálásak vagyunk mi, dunaújvárosiak kiemelkedő, elhivatott és a betegek gyógyításáért végzett magas színvonalú szakmai munkájáért.

Mindannyiunk érdekében bízom benne, hogy főigazgató úr nem akasztja végleg szögre a fehér köpenyt.

Kívánok nagyon jó egészséget és hosszú, boldog éveket, valamint jó pihenést!

  • Létrehozva: 2024. február 21.