fő tartalom

Március 9-én a Béke városrészben startol a tavaszi lomtalanítási sorozat

Hírkép: Március 9-én a Béke városrészben startol a tavaszi lomtalanítási sorozat

Mezei Zsolt általános hatáskörű alpolgármester jelentette be, hogy március elején kezdődik az idei lomtalanítási sorozat. A kezdeményezés első felvonásában hét alkalommal terveznek, de idén már egy újdonsággal is számolhatnak a városlakók.

A társasházak egyik nagy hátránya a helyhiány, bár még a kertes házak esetében is sokszor van úgy, hogy ideje lenne már egy alapos lomtalanításnak. Erre a dunaújvárosiaknak erre évente több lehetősége is van.

Mennyi az annyi?

2023. júniusában írtunk arról, hogy a tavaszi lomtalanítási sorozat milyen eredménnyel zárult. Tavaly 4070 m3 lomtól szabadultak meg a városlakók. Ez a 279 tonna hulladék pincékből, garázsokból, lakásokból került a konténerekbe, és látva évről-évre a számokat nagyjából idén hasonló eredményre számíthatunk majd. Mezei Zsolt általános hatáskörű alpolgármester jelentette be, hogy idén tavasszal összesen hét lomtalanítási alkalommal terveznek, már-már hagyomány, hogy az akció a Béke városrészben startol.

S ahogy azt a városlakók már megszokhatták, a lomtalanítás alkalmával segítséget is kapnak majd. A Dunanett Nonprofit Kft. szakemberei mellett a „Rajta, Újváros!” egyesület képviselő, és önkéntesek is segítenek majd egy-egy hétvégi akció folyamán. Érdemes megszabadulni a feleslegessé vált lomoktól (bútorok, használati tárgyak, törött-kopott díszek) és az elektronikai hulladékoktól is.

Hiánypótló kezdeményezés lesz

Idén egy olyan kezdeményezés is elkezdődik, amely sokaknak jelent majd nagy segítséget. A Dunanett Nkft. részéről Márton László arról számolt be, hogy egyeztettek a lakósszövetkezetekkel és a közös képviselőkkel egy fontos ügyben: a tervek szerint a társasházak évente egyszer kérhetik ingyenesen a lomtalanítást. Ha a közös helyiségekben összegyűlik annyi lom, amennyit már érdemes elszállítani, akkor a Dunanett Nkft. ügyfélszolgálatán lehet időpontot egyeztetni a lakásszövetkezetek képviselőinek, illetve a közös képviselőknek. E-mailben a dunanett@dunanett.hu címen, telefonon pedig a 06 25/436-535-ös telefonszámon.

Mezei Zsolt hangsúlyozta, a tavaszi felvonásban összesen 7 alkalommal, az őszi sorozattal együtt pedig összesen 12-14 alkalommal lesz majd lomtalanítás. Arra kér mindenkit, akinek lehetősége van rá, szabaduljon meg az otthon található lomoktól.

  • Frissítve: 2024. március 27.
  • Létrehozva: 2024. február 26.