fő tartalom

Újabb pályázati siker, 200 millió forint közvetlen EU-s támogatás érkezik

Hírkép: Újabb pályázati siker, 200 millió forint közvetlen EU-s támogatás érkezik

A tavalyi évben önkormányzatunk pályázatot nyújtott be egy kiválasztott dunaújvárosi panel lakóépület zöld fal, zöld tető, zöld növényzetet telepítésére, mellé egy közösségi kert létrehozására és egy Biodiverzitás Iroda megnyitására. A pályázatunk nyert, a napokban aláírásra került a támogatási szerződés.

Egy újabb EU-s pályázat, ami már biztos és zöld utat kapott. És a „zöld út” jelen esetben szó szerint értendő. A LIFE Programnak köszönhetően ugyanis megújulhat egy kiválasztott dunaújvárosi panelépület a Weiner krt. 8. szám alatt. Az ott lakók élete most már szinte teljesen biztosan változni fog. Az épület ugyanis zöldszigetelést kap, ami jelentős rezsimegtakarítást jelent nekik, nem mellesleg egy élhetőbb és barátságosabb környezetet. A sikeres pályázatról Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester számolt be:

– Mai árfolyamon számolva 200 millió forint közvetlen EU-s támogatás nyertünk, amire egy spanyol és egy olasz várossal közösen pályáztunk. Ez a projekt a lakók kényelméről és spórolásról fog szólni, ugyanis zöldfallal, zöldtetővel fogjuk burkolni az épületet. E mellett pedig egy Biodiverzitás Irodát is nyitunk, ahol tanácsadással fogunk foglalkozni. A legfontosabb az, hogy a támogatási szerződést aláírtuk, és megint bebizonyosodik, hogy nekünk a barátokkal teli Európa lehetőségeket jelent. Mezei Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője felveszi majd a kapcsolatot az itt élőkkel és a kivitelezés, illetve a hogyan tovább részleteiről fog egyeztetni velük. Ez az első ilyen jellegű lépés Dunaújvárosban és reméljük tudjuk majd folytatni máshol is, hiszen óriási lehetőségek vannak ebben a projektben.

  • Létrehozva: 2024. február 28.