fő tartalom

Ismerkedni hívnak az óvodák – nyitott napokra várják a kicsiket és nagyokat

Hírkép: Ismerkedni hívnak az óvodák – nyitott napokra várják a kicsiket és nagyokat

Közeleg az ovimustra: a korábbi évekhez hasonlóan az óvodák idén is megnyitják kapuikat a szülők és a gyermekek előtt. Az óvodai nyitott napok az áprilisi beíratást megelőzően nyújtanak segítséget a legmegfelelőbb óvodai intézmény kiválasztásában.

Nyitott Napok az óvodákban

2024. március 18-án, 19-én és 20-án (hétfőn, kedden, szerdán) nyitott napok lesznek a Dunaújvárosi Óvodában.

A nyitott napok már hagyomány az intézmény életében, célja, hogy a kicsik és szüleik a közelgő óvodai beíratás előtt (erről részleteket lentebb olvashatnak) rövid betekintést nyerjenek az óvodai nevelésbe, a tagóvodák életébe és megismerkedjenek az ott dolgozókkal.

Mind a három napon 9:00-11:00 és 15:00-16:30 óra közötti időpontban minden érintett érdeklődő kisgyermeket és szülőt szeretettel várnak a tagóvodák.

Ugyanakkor fontos, hogy a három említett nap alatt minél több óvoda életébe pillantsanak be, de  egy oviba csak egyszer látogassanak el, illetve egy kisgyermeket csak egy szülő kísérjen el. Mindemellett váltócipő felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt kötelező!

További információért a Dunaújvárosi Óvoda honlapján (www.dunaujvarosiovoda.hu) tájékozódjanak a kedves szülők, illetve itt valamennyi tagóvoda bemutatkozását, valamint a felvételi körzeteket  is megtekinthetik.

Közeleg az óvodai beíratás       

2024. április 8-án és 9-én 8:00 és 17:00 óra között a szülők beírathatják gyermeküket az óvodákba, amely az intézmény tájékoztatása szerint az alábbiak szerint történik:

 A szülőknek ki kell tölteniük egy jelentkezési lapot, amelyen az alapadatok mellett szükséges megjelölniük fontossági sorrendben, azt a három óvodát, amelyek közül szeretnék, hogy az egyikbe mindenképpen felvételt nyerjen gyermekük.

Ezt a jelentkezési lapot                                                                                                                 

  • a Dunaújvárosi Óvoda honlapjáról, www.dunaujvarosiovoda.hu (Közérdekű adatok, Nyomtatványok címszó alatt) letölthetik és kinyomtathatják,
  • valamint kinyomtatott formában megtalálják a Dunaújvárosi Óvoda portáján (2400 Dunaújváros, Lilla köz 1.),
  • illetve Dunaújváros valamennyi bölcsődéjében is.

A beiratkozáshoz az alábbi dokumentumok szükségesek:

  • a gyermek születési anyakönyvi kivonata, lakcímkártyája, TAJ kártyája, személyi azonosító igazolványa, az egyik szülő lakcímkártyája,
  • azon gyermekek esetében, akik rendelkeznek szakértői bizottság által kiállított véleménnyel, annak másolata, illetve
  • az adatkezelési tájékoztatóról szóló szülő/szülők által aláírt nyilatkozat, valamint
  • orvosi igazolás a gyermek óvodaérettségéről, illetve bölcsődéből érkező gyermek esetében bölcsődei vélemény.

 

 

  • Létrehozva: 2024. február 29.