fő tartalom

A történelmi múlt kötelez, de a jövő bőven tartogat feladatokat is

Hírkép: A történelmi múlt kötelez, de a jövő bőven tartogat feladatokat is

Szabó Zsolt szerint egy gazdasági alpolgármester dolga, hogy a város cégeit, intézményeit időről időre személyesen is körbejárja és egyeztesse az éppen aktuális teendőket. Ennek jegyében kedden az Innopark Nonprofit Kft.-hez, dr. Huszti Zsolt ügyvezetőhöz látogatott el. 

Az Innopark 1997 óta működik Dunaújvárosban, és a volt szovjet laktanya területén kezdte el a tevékenységét azzal a céllal, hogy magas színvonalú, teljes körű szolgáltatáscsomagot tudjon nyújtani partnerei, azaz a vállalkozók és vállalkozások részére. 

Lassan harminc éve a vállalkozásokért

Céljuk olyan környezetet biztosítani a vállalkozások számára, ahol jól érzik magukat, biztonságban fejlődhetnek és sikeresek lehetnek. Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester szerint az Innopark fontos szerepet tölt be a város gazdaságában:
– Örömmel jöttem erre a találkozóra. Hiszek benne, hogy a jövő a mi kezünkben van. Éppen ezért Dunaújváros önkormányzata rengeteg közvetlen európai uniós projektre pályázott és többet meg is nyert. Dunaújvárosnak olyan városnak kell lennie, amelynek nem csak impozáns múltja van, hanem sikeres jövője is. Ebben az Innoparknak elévülhetetlen szerepe van. Ez a cég helyi vállalkozások bölcsője volt, és a jövőben is annak kell lennie. Erről egyeztettünk ma dr. Huszti Zsolttal, hogy hogyan tudjuk közösen és a leghatékonyabban segíteni a fejlődést. 

A bővítésen kell gondolkodni

Aki régen járt az északi ipari parkban, érdemes egyszer arra kanyarodnia és kicsit körülnéznie, hogy mennyi vállalkozás települt már meg, mennyien dolgoznak ezon a területen. Azt is lehet mondani, hogy valaki éppen biztosan építkezik, vagy fejleszti vállalkozását. Szabó Zsolt szerint a több mint 20 éve működő Innopark sokat tett ezek sikeréért, így a múlt megkérdőjelezhetetlen, a jelen pedig egyértelmű:

A történelmi múlt kötelez, de a jövő bőven tartogat feladatokat is

– Én azt látom, hogy jelenleg egy jól átgondolt stratégia mentén haladunk itt az Innoparkban, és egyre népesebb az Inkubátorház is. Sőt, a cégvezető arról panaszkodott, hogy lassan nincsen olyan terület, amit ne használtak volna fel, vagy nincsen olyan irodájuk, ahol ne lenne egy dunaújvárosi vállalkozás. Így már a bővítésen kell gondolkodnunk. 

A jövő feladatai

Természetesen a múlt és jelen értékeket és eredményeket hozott, de vajon mit tartogat a jövő ezen a területen? Szabó Zsolt szerint ezen a fronton is vannak még feladatok:
– Büszke vagyok arra a munkára, ami itt történt az elmúlt években. Nagyon komoly infrastrukturális fejlesztések valósultak meg, és bízom benne, hogy ezen fejlesztések újabb és újabb munkahelyeket fognak teremteni. Az Innopark csapata azon dolgozik, hogy ez a terület egy olyan gazdasági bölcső legyen, ahol van lehetőség a fejlődésre. A fejlődés pedig nem csak területileg lehet fontos, hanem arra is szükségünk van, hogy egyre több tudás jelenjen meg. Azért is, hogy a helyi fiataljaink itt maradjanak, az meg akkor lehetséges, ha vonzó képzéseket kapnak. Kell a lehetőség startupok elindítására, hosszabb távon pedig magas hozzáadott értékű zöld munkahelyekre is szükség lesz.  

  • Létrehozva: 2024. április 15.