fő tartalom

Megnyílt az Új Esély Központ

Hírkép: Megnyílt az Új Esély Központ

Intézményátadó ünnepséget szerveztek múlt héten csütörtökön a volt Bánki iskolában. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet.

A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió betegséggel küzdő, rászoruló emberek számára nyújt ellátást. 12 év tapasztalata van mögöttük, már 200 településen működik a misszió, és április 11-e óta pedig már Dunaújvárosban is. Ezen a napon intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskola épületében, ahol nappali szociális központ kezdte meg működését. A vendégeket Szente Norbert a misszió régióvezetője köszöntötte:
– Pontosan négy éve csatlakoztam a misszióhoz és annak is négy éve, hogy ideköltöztem ebbe a városba. És elmondhatom, hogy beleszerettem Dunaújvárosba. Beleszerettem az emberek kedvességébe, a nagy sugárutakba, a zöldfelületekbe, így itt ragadtam és ma már dunaújvárosiként élhetek. De nem mindenki ilyen szerencsés, hogy így beszélhet magáról. A szenvedélybetegséggel és mentális problémákkal küzdő embertársaink számára hoztuk létre ezt a helyet, az Új Esély Központot, ahol szenvedélybetegséggel és pszichiátriai betegekkel foglalkozunk. Az a mai nap nem csak azért különleges mert itt lehetünk, hanem azért is, mert itt van 5 munkatársunk és már azt is elmondhatjuk, hogy jelenleg is 90 ellátottunk van, akikről gondoskodnunk kell. Van még helyünk, tesszük a dolgunkat, hittel és szeretettel.

Megnyílt az Új Esély Központ

Az eseményre meghívást kapott Pintér Tamás Dunaújváros polgármestere is, aki elmondta, hogy önkormányzatunk a kezdetektől fogva támogatta a baptista kezdeményezést, hiszen városvezetésünk is kiemelt feladatunknak tekinti, hogy a szociálisan rászorulók részére, önálló életvitelük fenntartásához minden támogatást megkapjanak:
– Mi sem bizonyítja jobban ennek a helynek a létjogosultságát, mint az, ha vannak segítő kezek, amik összefognak egy központi helyen és dunaújvárosiak a dunaújvárosiaknak segítenek. Nincs annál jobb érzés, mint azt látni, hogy egy ilyen kezdeményezéshez minél többen csatlakoznak. Nagyon örülök annak, hogy megyénkben először nálunk nyílt meg a misszió szolgáltatása és egyben szomorú is vagyok, ha azt hallom, hogy már 90 fő ellátottal dolgoznak. Viszont ebből az is látszik, hogy helyük van Dunaújvárosban, szükség van rájuk. Köszönöm, hogy itt vannak és garantálom nekik a jövőben is az önkormányzat segítségét.

Megnyílt az Új Esély Központ

Pintér Tamás utalt még a városban működő szociális hálóra, amely megfogalmazása szerint jól működik, a benne dolgozók nap, mint nap bizonyítanak és segítenek az olyan szociális szolgáltatások és segélyprogramok megvalósításában, amelyeket az önkormányzat koordinál. És mostantól egy új partner segíti ezt a munkát Dunaújvárosban, a Bánki iskola régi épületében, a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió.

  • Létrehozva: 2024. április 17.