fő tartalom

Számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Hírkép: Számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta az idei évi " Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt meg a testület.

Sok fontos téma szerepelt az április 18-ai közgyűlésen, költségvetési forrás átcsoportosítástól kezdve különböző beszerzéseken át a szúnyoggyérítésig, de a testület az ülés elején ünnepelt.

Köszönet és elismerés

A mai közgyűlésen ünnepélyes keretek között adta át Pintér Tamás polgármester a „Dunaújváros Közbiztonságáért” Díjat. Az elismerést az idei esztendőben Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság rendőr főtörzszászlósa vehette át, illetve posztumusz elismerésben részesült Varga Éva, a Pannon Polgárőrség nemrég elhunyt titkára. A közgyűlés zárt ülésen döntött több olyan díjról is, amit majd csak a közeli jövőben adnak át, így a díszpolgári cím jövőbeli birtokosáról, valamint a "Dunaújváros Ifjúságáért" díj adományozásáról határoztak a képviselők.

Felújítások, fejlesztések

A temetői ravatalozó éppen zajló felújítása mellett a Temető utca végén található buszmegállóba buszváró felépítményt létesít az önkormányzat. Növényeket ültet a város a Március 15. téren. A DVG Zrt. pedig a város területén fog emelőkosaras autóval fagallyazási munkákat végezni. Jó hír a Március 15. téren élőknek, hogy hamarosan csepegtetős öntözőrendszert építenek, kerékpáros szervizpont és könyvszekrény kerül kialakításra. A Római krt. víztorony melletti befogadó játszótéren ivókút bekötése, illetve a Szalki sziget strand területén vizes játszótér kialakítása mellett döntött a közgyűlés,

A város közterületeire felnőtt fitnesz park telepítését tervezi az önkormányzat, most a fitnesz eszközök beszerzésére és telepítésére különített el jelentősebb összeget a közgyűlés. Zöld utat kapott a Római városrészben, a víztoronynál kijelölt kutyafuttató építése. Ugyancsak fejlesztés előtt áll a Hajnal utca, itt a játszótérre padok, kuka, kerítés, valamint játszóeszköz beszerzése és telepítése valósul meg. A város közterületein pedig további padok, kukák, kerti kerítések, bicikli tárolók épülhetnek. Kiválasztotta a közgyűlés azt a céget, amely az idei évben végezheti majd Dunaújváros szúnyoggyérítési munkálatait.

Csiszolódik a gyémánt, egyre szebb a Mondbach kúria

Aki járt már a Mondbach kúria környékén, láthatta, hogy az egyébként lenyűgöző épület mellett és mögött van még tennivaló. Ezért most a közgyűlés a malom épülete mögötti tereprendezési, járdaépítési és beton támfal bontási munkáira különített el pénzt és rendelte meg a kivitelezést. A kúria épületegyüttes felújítása befejeződött, ahol többfunkciós közösségi tér került kialakításra. Már a tervek is arról szóltak, hogy a malomépületben egy 94 négyzetméteres nagyságú, galériás kávézó fog üzemelni. Most arról döntött a testület, hogy nyilvános pályázatot ír ki a helyiség bérbeadására, üzemeltetésére, 5 év határozott időre.

Támogatások

A Duna Dog Center Alapítvány kutyaiskolája 10 éves és a Duna Dog Center Alapítvány 5 éves évfordulójának alkalmából tervezett rendezvény megvalósításához ad támogatást önkormányzatunk.

Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány az idei évi közbiztonsági rendezvénysorozat megszervezéséhez kért és kapott önkormányzati támogatását.

A Jószolgálati Otthon Közalapítvány kérését is támogatta a testület, eszerint 18 fő szociálisan hátrányos helyzetű ellátott részére költségtámogatást biztosít az önkormányzat a Balatonszabadi üdülő igénybevételéhez.

 

  • Létrehozva: 2024. április 19.