fő tartalom

Minden dunaújvárosi kedvezményesen buszozhat

Hírkép: Minden dunaújvárosi kedvezményesen buszozhat

Sokat hallottunk már róla, volt is néhány állomása, mostantól viszont elérkeztünk oda, hogy minden dunaújvárosi lakos kedvezményes buszbérletet vásárolhat. A dunaújvárosiak többsége 1800 forintért válthat éves bérletet, a nyugdíjasok és a diákok továbbra is 1200 forintért.

2023. május óta minden 65 év alatti nyugdíjas és diák évi 1200, tehát havi 100 forintért buszozhat Dunaújvárosban. A lehetőséggel több ezren éltek már, ami azt jelenti, hogy több tízmillió forintot spóroltak a dunaújvárosi családok. 2024 januárjában Pintér Tamás polgármester jelentette be, márciusban pedig a közgyűlés is megszavazta - Rajta Újváros! Egyesületi többséggel – a kedvezmény kiterjesztését, vagyis azt, hogy minden dunaújvárosi jogosult az 1800 forintos éve bérletre (a korábbi kedvezmény nem változott, a nyugdíjasok és a diákok továbbra is 1200 forintért vehetik meg az éves bérletet).

Május 2-ától kérhető a jegypénztárban a kedvezményes éves bérlet, csupán dunaújvárosi lakcímkártya szükséges hozzá. A jelenlegi városvezetés elkötelezett a fenntartható közlekedés népszerűsítése mellett, cél az autós forgalom csökkentése, a parkolási gondok enyhítése.

A kedvezményes buszbérlet óriási segítség lehet a dunaújvárosi közlekedőknek. Még az autóstársadalom képviselői közül is sokan felhúzták a szemöldöküket. Volt, aki úgy reagált a hírre, hogy bár autóval közlekedik, de kiváltja a bérletet, hátha… Nos, a lehetőség adott az olcsó közlekedésre, aki csak autóval járja a várost, tegyen próbát! És váltson bérletet, buszra.

  • Frissítve: 2024. május 9.
  • Létrehozva: 2024. május 1.