fő tartalom

Felújítás vár a város legrégebbi óvodájára

Hírkép: Felújítás vár a város legrégebbi óvodájára

A választókörzetek törvényi felülvizsgálata következtében a Csillagvirág tagóvoda átkerült a 6-os választókörzetbe. Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a héten felkereste az óvodát, hogy a jelen és a közeli jövő feladatait egyeztessék. És már vannak látható változások az óvoda környezetében.

A városunk jegyzője a törvényi kötelezettségnek eleget téve felülvizsgálta, és ahol szükséges volt változtatott is képviselői körzethatárokon. Így került a Csillagvirág tagóvoda tavasztól a 6-os választókörzethez, Szabó Zsolt körzetébe:

– Rövid időn belül felkerestem a tagóvoda vezetőjét egy Epipen-nel a kezemben, aztán elindult egy beszélgetés a teendőkről, a sürgős megoldásokat igényelő feladatokról. Én pedig igyekeztem minél hamarabb, és minél elfogadhatóbb válaszokat találni. Erdészeti munkatársak segítségével kiirtottuk az elburjánzott, veszélyes növényzetet a kerítésről, ami ezt követően új vakolatot kapott, a fémkerítést pedig újrafestettük. Ezzel elhárítottuk a balesetveszélyt és persze a környezet is esztétikusabb lett.

Felújítás vár a város legrégebbi óvodájára

Szabó Zsolt kedden délelőtt látogatott el az óvodába, ahol a tagintézmény vezetőjével együtt nézték meg a már elkészült munkálatokat és egyeztettek a jövő feladatairól is, hiszen van bőven tennivaló a koros intézményen: 

– Természetesen itt nem állunk meg, hiszen a következő ciklusban – egy elnyert Európai Uniós forrásnak köszönhetően -  a Csillagvirág Óvoda teljes felújításon fog átesni. Ennek az előkészítése zajlik, erről is folyamatosan egyeztetünk az óvoda vezetésével, hiszen az a cél, hogy olyan felújításokat végezzünk, amelyek a leginkább szolgálják az ide járó gyermekek és itt dolgozók kényelmét és biztonságát.

  • Létrehozva: 2024. május 14.