fő tartalom

300.000 forint nyomravezetői díj

Hírkép: 300.000 forint nyomravezetői díj

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság az önkormányzat feljelentése alapján a 07030/803/2024. bűnügyi számon folytat nyomozást bűncselekmény (állatkínzás) elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Az elkövető több alkalommal mérget helyezett a felső Duna-parti kutyafuttató területén, melynek következtében kutyák pusztultak el. Az ügyben Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata nettó 300.000 forint, azaz háromszázezer forint nyomravezetői díjat tűz ki. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. Nyomravezetői díjra nem tarthat igényt az elkövető, továbbá azon személy, akit jogszabályból eredően feljelentési kötelezettség terhelt.

A nyomozás során hamis tanúvallomást tevő a nyomozati munka további elősegítése érdekében tanúsított utólagos együttműködése során szintén nem jogosult díjban részesülni. A díjkitűzés visszavonásának jogát Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata kéri, hogy aki a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik,

  • jelentkezzen személyesen a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon (2400 Dunaújváros, Szent György tér 1.),
  • vagy hívja a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságot a 06-25-510-510-es központi telefonszámon,
  • vagy tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, vagy a 112-es központi segélyhívó számon.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata

  • Létrehozva: 2024. május 15.