fő tartalom

Június 3-ig igényelhető a nyári szünidei étkeztetés

Hírkép: Június 3-ig igényelhető a nyári szünidei étkeztetés

Az önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés részeként idén nyáron is  ingyenes déli meleg főétkezést biztosít a szülő, vagy más törvényes képviselő kérelmére a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult, valamint a hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű:

  • általános- és középiskolás kiskorú gyermekek részére a nyári szünet időtartamára eső 49 munkanapon (2024. június 24-től augusztus 31-ig),
  • a szakképző intézményekben tanuló rászoruló kiskorúak részére a nyári szünet időtartamára eső 54 munkanapon (2024. június 17-től augusztus 31-ig),
  • illetve az óvodás, bölcsődés gyermekek részére 21 munkanapon (2024. augusztus 1-től augusztus 31-ig). Utóbbit azzal a feltétellel, hogy ezen időszak alatt az ügyeletes óvodai és bölcsődei ellátást nem veszik igénybe.

A szünidei gyermekétkeztetés megkezdése előtt a jegyzőnek vizsgálnia kell a jogosultsági feltételek meglétét a szülő, vagy törvényes képviselő kérelme benyújtásakor.

Az ingyenes nyári szünidei étkezés igénybevételének lehetőségéről Dunaújváros Megyei Jogú Város Jegyzője - a nyilvántartás alapján - írásban tájékoztatta az ingyenes étkezésre jogosult gyermekek törvényes képviselőjét.

A nyári szünet idejére az ingyenes étkeztetést kiskorú gyermekek törvényes képviselői kérhetik.

Amennyiben a szülő vagy más törvényes képviselő a szünidei gyermekétkeztetést a nyári szünet ideje alatt igénybe kívánja venni gyermeke részére, úgy egy nyilatkozatot kell kitöltve leadnia vagy beküldenie a Humán Szolgáltatási Főosztály Szociális Osztályra, a 2400 Dunaújváros, Városháza tér 2. fsz. 5. irodába 2024. június 3-ig

A nyilatkozatot annyi példányban kell kitölteni és benyújtani, ahány gyermek vonatkozásában igénylik az ingyenes étkeztetést.

A nyilatkozat megtalálható a www.dunaujvaros.hu honlapon a "NYOMTATVÁNYOK"- menüben a Szociális Osztály fül alatt!

 

További információ, ügyintézés az ügyfélfogadási időben:

Hétfőn: 8-12; 13-16 óráig,

Szerdán: 8-12, 13-16 óráig,

Pénteken: 8-12 óráig.

 

Ügyintéző: Lévay Katalin

Telefon: (25) 544-248

 

Az étkeztetés helyszíne:

  • 2024. június 17. – július 31.

Hétszínvirág Bölcsőde

2400 Dunaújváros, Barátság útja 1.

 

  • 2024. augusztus 1. – augusztus 31.

Zengő-Bongó Bölcsőde

2400 Dunaújváros, Bólyai János utca 2.

 

Az ebédjegyeket az étkeztetés megkezdése előtt a kérelmezők a megadott időpontban a Szociális Osztályon vehetik át. Akadályoztatás esetén a szülő, vagy más törvényes képviselő által megbízott személy számára az étel elvitele írásbeli meghatalmazás alapján lehetséges.

FONTOS! A Nyilatkozatot azoknak is be kell ismételten nyújtaniuk, akik 2024. február-március hónapban már eljuttatták azt a hivatalba!

 

  • Létrehozva: 2024. május 17.