fő tartalom

Programözön május utolsó hétvégéjén

Hírkép: Programözön május utolsó hétvégéjén

Sütögetés, gazdag programkínálat, gyermeknapi sokadalom, kisvonat és buli már biztosan lesz a közelgő Parázs-Varázson, amelynek az idei évben is a Szalki-sziget ad otthont.

A városi piknik a gyermeknapra időzítve igazi családi dzsemborinak ígérkezik, amely már pénteken elkezdődik!

Elő gyermeknapi sokadalom a Rómain

Május 24-én (pénteken) a Víztorony mellett elő gyermeknapi sokadalommal indul a nyárindító családi hétvége. 16:00 órától a legkisebbek a henna és arcfestőknek köszönhetően akár kedvenc mesefigurájuk bőrébe is belebújhatnak.

16:15-től pedig Kéklámpások érkeznek a helyszínre, így megnézhetik a tűzoltó és rendőrautókat, motorokat, amelyek aztán 17:00 órakor továbbvonulnak a Kultik Mozihoz.

17:30-tól Kalap Jakab szórakoztatja a kicsiket: saját dalaiból álló bábkoncertjére minden érdeklődőt szeretettel várnak!

A programokkal párhuzamosan látogatható a Római kőtár és a Romkert is, amely igazi csemege a történelem kedvelőknek.

 

Programözön május utolsó hétvégéjén

 

 

 

Szombaton Parázs-Varázs

Az év egyik legnagyobb rendezvényének, a Parázs-Varázs közösségi grillpartinak és Gyermeknapnak május 25-én és 26-án, azaz szombaton és vasárnap ad otthont a Szalki-sziget.

Szombaton a korábban asztalt foglalt, sütögető baráti társaságok a Regisztrációs pultnál 10:00-14:00 óráig felvehetik az asztalhoz ajándékba járó faszenet, jeget és Dunaújváros kenyerét.

14:00 órakor kezdetét veszi a grillparti, izzíthatóak a parazsak és készülhetnek a finomabbnál finomabb ételek.  

Mindeközben 15:00 órától a Mesélő Bőrönd produkciója, valamint a Violin Alapfokú Művészeti Iskola bemutatója színesíti a színpadi programok sorát.

Mindezek mellett déltől 18:00 óráig kezeslábas játszóház, szelfi automata, ninja exatlon pálya, kids kalandpálya csalogatja a kicsiket, de lesz szuperhősképző – méghozzá Batman értő irányításával –, sorverseny, csillámtetoválás, színes tincsek és arcfestés is.

Az esti kínálat sztárfellépői 19 órától foglalják el a színpadot: elsőként Charlie és Charlie Band élő koncertjének tapsolhat a közönség a Charlie 77 című országos turné részeként, majd 21 órától Krúbi koncertje várja a nagyérdeműt.

És ezzel még mindig nincs vége: a pöttyös labdák és a három kívánság hívei 23 órától tapsolhatnak Dévényi Tibi bácsinak.

 

Programözön május utolsó hétvégéjén

 

Erős emberek is megmérkőznek

Aki pedig  látni szeretné, hogyan lehet akár foggal elhúzni egy kamiont, az sétáljon ki a Halászcsárda előtti parkolóba, ugyanis a Parázs-Varázson a szervezők Fekete Lászlóékat és a Nemzetközi Erős Emberek Versenyét is elhozzák a városba.

10:00 órától az Erős Emberek Utánpótlás csapata bizonyíthat, majd 15:00 órától a legerősebbek mérik össze tudásukat. A programok között szerepel például kőgolyó emelés, traktorgumi forgatás, de még sziklacipelés is.

 

Programözön május utolsó hétvégéjén

 

Vasárnap Gyermeknap

A családi hétvége vasárnap a gyermekekkel folytatódik, érdemes lesz célba venni a Szalki-szigetet.

A színpadi programok már délelőtt megkezdődnek, 10:30-tól a Buborék Együttes bemutatója várja a közönséget, 15 órától az 100 Folk Celsius zenekar muzsikál.

 

Délután Túl az Óperencián

A kempingben 14 órától 17 óráig lesz a Duna Dog Center Túl az Óperencián elnevezésű eseménye, ahol a mesék egy délutánra életre kelnek, és a gyerekek feladata, hogy visszavarázsolják őket oda. Minden állomáson izgalmas feladatok és kalandos kihívások várják Őket, amelyek során a résztvevők találkozhatnak kedvenc mesehőseikkel.

A játékos és interaktív program célja, hogy a gyerekek élvezetes módon fejlesszék kreativitásukat és problémamegoldó képességüket.

A mesevilág mellett nem maradhat el az arcfestés, a csillámtetkó, a glitter színes tincsek kínálata a kicsik legnagyobb örömére.  

Szintén üzemel majd a szelfi automata, de a vidámpark is teljes eszközparkkal csalogat kicsiket és nagyokat egyaránt.

 

Kisvonattal vagy autóbusszal!

Szombaton és vasárnap kisvonat járja majd a várost, és sűrített menetrenddel is készültek: az autóbuszok 15 percenként közlekednek majd a Parázs Varázs idején, így a szervezők ezúttal is tisztelettel arra kérik a látogatókat, hogy aki csak teheti, NE autóval érkezzen a helyszínre!

A pontos menetrendekről alább tájékozódhatnak:

Programözön május utolsó hétvégéjén

 

Programözön május utolsó hétvégéjén

 

 

Még gyermekmegőrző is lesz!

Újdonsággal is előrukkol a szervező önkormányzat, így, ha a gyermekes szülők egy kis kikapcsolódásra vágynak, igénybe vehetik a gyermekmegőrzőt.
A gyermekjátszót és gyermekmegőrzőt a 3-10 éves korosztálynak szánják, és egyszerre maximum 25 főt tudnak fogadni a kemping gomba épületében: szombaton 16-21, vasárnap 14-17 óra között a Dunaújvárosi Óvoda pedagógusai, óvónénijei vigyáznak a kicsikre, amíg a szülők picit kikapcsolnak.

A BELÉPÉS MINDEN PROGRAMRA INGYENES!

  • Létrehozva: 2024. május 22.