fő tartalom

Tömegek buliztak a Rómain

Hírkép: Tömegek buliztak a Rómain

Bár hivatalosan múlt vasárnap ünnepeltük gyermekeinket, több helyen már előbb is elkezdődtek a programok. Például pénteken délután a Római városrészben, a víztoronynál, ahol egy igazi városrészi rendezvény kerekedett, ráadásul a gyerekeket egy igazi kedvenc, a Kalap Jakab zenekar szórakoztatta.

Nem csak a gyerekeket, a szülőket, nagyszülőket. Mindenkit. Elképesztő látvány volt, ahogy a tömeggé váló gyereknapi közönség együtt énekelt, táncolt a zenészekkel, ritmusra mozgott, hullámzott a környék.

Óriási felfordulás volt a Rómain

Hogy mi volt a városrészi nap sikerének titka? Hogy félórát ott állomásozott a rendvédelmi felvonulás, hogy arcfestés és hennafestés is volt, hogy koncert is volt és még adott egy játszótér is? Valószínűleg mindezek erősítették egymást és nagyon sokan eljöttek családostól a rendezvényre. Barta Endre a 4-es körzet képviselője szerint ez a környék olyan csodálatos, hogy időről-időre ki kell csábítani ide az embereket:

– Nagyon jó dolog, hogy elkészült itt az új játszótér, a kutyafuttató, hogy csodálatos ez a zöld közeg, de időnként életet is kell lehelni ebbe a környezetbe. A rendvédelmi felvonulás állomása mellé programokat szerveztünk Motyovszki képviselőtársammal, amit majd egy koncert zár. Ez a mai nap csak megerősít abban, hogy ilyen és ehhez hasonló rendezvényekre szükség van. Június 7-én ismét várunk ide városlakókat, akkor is remek programokkal.

Olyan volt a városrészi nap nyüzsgése, kavalkádja, mintha egy filmet forgattak volna. Remek időben, rengeteg ember, mindenhol gyerekekkel, mindenki játszik, zsivaj és hangzavar. Motyovszki Mátyás képviselő mindennek egyszavas jellemzésére a fantasztikus szót használta. Bővebben pedig:

– Nagyon jó azt látni, hogy a város több pontján olyan rendezvények vannak, amelyek rengeteg embert megmozgatnak. Sőt, rengeteg családot megmozgatnak. Azt látom, hogy mindenki önfeledten szórakozik és remekül érzi magát, tényleg fantasztikus a hangulat.

Tömegek buliztak a Rómain 

Szabadon szirénázhattak a gyerekek

A már hagyományos rendvédelmi felvonulás egyik állomása volt a Víztorony térsége, ahol a gyerkőcök bitokba vették a kéklámpás autókat. Nevezzük inkább szirénás autóknak, hiszen leginkább ezt a megkülönböztető jelzést használták most szabadon és a legszívesebben a gyerekek. Ez azt is jelentette, hogy gyakorlatilag folyamatosan szólt a sziréna. Németh Miklós rendőr őrnagy szerint ez a hangulat az egyenruhások számára is élmény:

– Nagyon jó ezeket a mosolygós arcokat nézni, talán egy kicsit közelebb is tudunk hozzájuk kerülni, reméljük, akár közülük is lesz majd utánpótlásunk, de fontos, hogy megismerjék egy kicsit a munkánkat is. Arról már nem is beszélek, hogy azért is élmény ez a nap, hiszen a rendvédelmiek egy remek, kiváló közösséget alkotnak Dunaújvárosban.

Kalap Jakab a gyerekek kedvence

Vannak olyan rendezvények, amikor nem is kell kérdezősködni, hogy kinek tetszik, rendben van-e minden, hiszen látszik. Így volt ez ezen a városrészi napon is, ahol a gyerekek önfeledten szórakoztak, a szülők pedig jókat beszélgettek, persze ha a gyerkőcök hagyták őket. Pintér Tamás polgármestert például hagyta, aki végre teljesen civilben vehetett részt egy eseményen családjával. Csak mi zavartuk őket egy picit, a milyen a buli kérdéssel: 

– Nekünk valószínűleg felejthetetlen lesz a koncert, ez Pannának az első ilyen bulija és bár tévén régóta egyik kedvence a Jakab Kalap, olyannyira, hogy már lassan én is szeretem a zenéjüket. Nagyon jó a hangulat, örülök, hogy itt lehetünk.

És, akkor Kalap Jakab. Felnőtteknek keveset mond ez a név. Viszont kisgyermekes családokban, állítólag nagyon megy. És azt kell mondani, hogy jogos a rajongás, hiszen zseniális hangulatot kerekítettek a zenészek a Római városrész családjai számára. A gyerekközönség azonnal egyhúron pendült Jakabékkal, sőt, rövid idő után már a felnőttek is elengedték magukat.

Folytatás következik. Ha már itt jártunk a Rómain, a víztorony mellet, egy újabb soron következő programról is essen szó. Ezen a területen június 7-én rendeznek ismét szabadtéri eseményt, csillagvizsgálóval, koncertekkel, Párizsba tartó olimpikonokkal. Szabad a vásár.

  • Frissítve: 2024. május 29.
  • Létrehozva: 2024. május 24.