fő tartalom

Posta nyílik a Béke városrészben is!

Hírkép: Posta nyílik a Béke városrészben is!

A Magyar Posta a korábbi években takarékossági okokra hivatkozva több száz postát zárt be az országban. Nekünk természetesen a sajátjaink fájtak a legjobban, utoljára 2022. novemberében a Dunaújváros 8-as, a Béke városrésziek postája, ami a Spar áruházban üzemelt. Városunk polgármestere a héten jó hírt közölt, újra lesz posta a Béke városrészben!

Egy városrészben vannak dolgok, amik sokak számára fontosak és érthetően ragaszkodnak hozzá az emberek. Ilyen a postahivatal. A Magyar Posta 2022-ben mondjuk nem sokat zavartatta magát, összepakolt a Sparban, és a maga részéről lezárta a témát. Gondolta, legyen szociálisan érzékeny az önkormányzat.

Az önkormányzat fizeti a posta költségeit

Dunaújváros Önkormányzata már jelenleg is három olyan postát üzemeltet, amelynek bezárásáról korábban döntött a Magyar Posta Zrt., ez éves szinten 30-35 millió forintos kiadást jelent városunknak. Ha a Béke városrészben is megnyílik, akkor az lesz a negyedik önkormányzati fenntartású posta és így az éves összköltség már megközelíti az 50 millió forintot. Akár el is gondolkodhatnánk azon, hogy a posták üzemeltetése kinek lenne a dolga, de ha a szolgáltató nem teszi, akkor csak egyetlen lehetőség marad, az önkormányzatnak kell beszállnia.

Újra lesz posta a Békében!

A 8-as posta bezárása után a városvezetés azt az ígéretet tette, hogy megmozgat minden követ annak érdekében, hogy a Békében élők visszakapják a postájukat. Most csütörtökön Pintér Tamás polgármester jelentette be a jó hírt:

– Amikor bezárt a Spar-ban a posta, azonnal megkezdtük az egyeztetést a Magyar Posta vezetőségével az újranyitás lehetőségéről, hiszen a Béke városrészi posta rendkívül forgalmas volt. Vállaltuk azt is, hogy ha kell, akár saját költségünkön működtetjük – ahogy tesszük ezt 3 másik dunaújvárosi posta esetében is. A Béke városrész Rajta Újváros! Egyesület színeiben induló képviselőjelöltje, Kálló Gergely, az első pillanattól kezdve szívügyének tekintette a posta újranyitását, hiszen nagyon sok lakó kereste meg őt ezzel a kéréssel. Az elmúlt hónapokban pedig rengeteg munkaórát fektetett bele, nagyon sok egyeztetésen vett részt, hogy ez meg is történhessen. A kemény munka meghozta gyümölcsét: örömmel jelenthetem, hogy a Március 15. téren hamarosan újra megnyitja kapuit a Béke városrész postája. Sokan talán emlékeznek rá, hogy ezen a helyszínen régen is posta működött. A régi posta helyét most felújítjuk, ezen dolgozik már itt, a hátunk mögött a DVG Zrt. Ez természetesen nemcsak a Béke városrészben, hanem a Kertvárosban, és az Újtelepen élőknek is hatalmas könnyebbséget jelent majd. Nagyon sajnálom, hogy újabb feladatot kell átvállalnunk az államtól, ahol minden jelentéktelen dologra van pénz, a posták fenntartására azonban nincs. A mostani lépés azt jelenti, hogy Dunaújváros 6 postájából 4-et az önkormányzat tart fenn, és mindössze csak kettőt a Magyar Posta.

Már dolgoznak az új posta kialakításán

Kálló Gergely szerint hosszú hónapok munkája áll a postanyitás mögött és sok akadályt kellett legyőzni, de megérte:

– Nagyon sok dunaújvárosit érintett negatívan a Spar-ban működő posta bezárása, a Rajta Újváros! Egyesület pedig ígéretet tett az újranyitásra – amit kötelességünk be is tartani. Szeretném megköszönni a Rajta Újváros! Egyesület vezette önkormányzatnak, hogy végig támogattak és segítettek ebben a munkában. A Béke városrészi posta újranyitása egy olyan közös eredmény, ami az itt élőket szolgálja. Már dolgoznak a szakemberek az új hivatal kialakításán, tehát már csak kis idő és igénybe vehetjük itt is a postai szolgáltatásokat.

  • Létrehozva: 2024. május 31.