fő tartalom

433 parkolóhellyel bővült városunk az elmúlt négy és fél év alatt

Hírkép: 433 parkolóhellyel bővült városunk az elmúlt négy és fél év alatt

A parkolási helyzet minden nagyobb városban örökzöld téma, gyors ütemben nő a gépjárművek száma, de a parkolás számára rendelkezésre álló terület véges.

Mint azt Pintér Tamás polgármester ismertette, a „Rajta, Újváros!” Egyesület városvezetésével kezdettől fogva kiemelt témaként kezelik ezt a kérdést, és a városlakókkal együttműködésben jelentős eredményeket tudnak felmutatni. A ciklusban eddig már több mint négyszáz új parkolóhely létesült és újult meg. Hozzájárult ehhez az is, hogy elindították az előző városvezetés által teljesen elhanyagolt roncsautó elszállítást, újabb parkolóhelyeket szabadítva fel ezzel, minimális költségek mellett.
Az Adu iskola mellett 50, a Weiner körút egyirányúsításával 40, a Víztorony melletti területen 40, a Batsányi utcában 15, a Rudas iskola parkolójában 15 parkolóhely (tanítási időn kívül) létesült. A Technikumban 20, a Rómain 33, a Martinovics utca 35. mögött 5, a Liszt Ferenc kertben 5, a Táncsics Mihály utca és Balogh Ádám utca által határolt belső udvarban 10 új parkolóhely jött létre, és a Fáy András utcánál 20 parkolót újítottak fel.

433 parkolóhellyel bővült városunk az elmúlt négy és fél év alatt

Pintér Tamás hozzátette, nem állnak meg itt:
– További több mint kétszáz új parkolóhely létesítése szerepel a terveink között, jelentős részben még idei megvalósulással. A Szent Pantaleon Kórháznál 70, az Új Vasmű úton 20, a Batsányi utcában 50, az Erdő soron is 50, a Kallós Dezső utcában 15 és 10 új parkolóhely készül. Ezzel bőven meghaladjuk a félezres parkolószám bővülést, sőt, megközelítjük a hétszázat.

A polgármester kiemelte, a megyei jogú városok között egyedüliként továbbra is szeretnék fenntartani a jelenlegi parkolási rendet, vagyis fenntartani városunkban az ingyenes parkolást.

  • Frissítve: 2024. június 2.
  • Létrehozva: 2024. május 31.