fő tartalom

Műanyagmentes július kihívás Dunaújvárosban is!

Hírkép: Műanyagmentes július kihívás Dunaújvárosban is!

Idén is csatlakozott városunk a műanyagmentes július elnevezésű nemzetközi kihíváshoz. A megmozdulás célja, hogy ebben a hónapban az embereket az egyszer használatos műanyagok alkalmazásának csökkentésére ösztönözze.

Napjainkban a műanyagszennyezés globális probléma. Hogy felhívják a figyelmet a tudatos életmódra és a téma fontosságára, 2011-ben Ausztráliában meghirdették a műanyagmentes júliust, majd az évek alatt világszintű eseménnyé fejlődött. Ehhez a kihíváshoz Dunaújváros nem először csatlakozik. Szabó Zsolt gazdasági és koordinációs alpolgármester bejelentette, indul a dunaújvárosi műanyagmentes július:

– Az elmúlt években is meghirdettük már a dunaújvárosi műanyagmentes júliust, amely már az egész világban terjedő mozgalom. Az a célja, hogy igyekezzünk minél fenntarthatóbb módon vásárolni, annak érdekében, hogy óvjuk a Földet. Ismerjük azt a mondást, hogy a Földet nem mi birtokoljuk, csak kölcsönkaptuk az unokáinktól.
Szabó Zsolt hangsúlyozta, a saját és az önkormányzat közösségi oldalán egész júliusban olvashatnak majd az érdeklődők különböző tippeket és tanácsokat, hasznos információkat a környezetkímélő vásárlás érdekében.

Műanyagmentes július kihívás Dunaújvárosban is!
– A műanyag csomagolások rosszul tárolva, rosszul feldolgozva hatalmas károkat tudnak okozni, ezért is tartom nagyon fontosnak, hogy Dunaújváros idén is csatlakozik a kihíváshoz. Ennek keretében az egész hónapban ismeretterjesztőkkel, felhívásokkal találkozhatnak a városlakók az önkormányzat és az én közösségi oldalamon. Mindenkit arra biztatok, hogy kövesse az oldalainkat, és legyünk részesei minél többen ennek az akciónak!

A kihívás egy kis felkészülést igényel, de ha valaki kipróbálja, biztosan kiderül számára, hogy nem is olyan nehéz. A műanyag használati eszközök könnyen kiiktathatóak, például úgy, hogy a műanyag szatyrot és zacskót vászontáskára cseréljük és csomagolásmentes élelmiszereket vásárolunk. Vagy, ha a PET palackos víz, vagy üdítő helyett saját kulacsunkat töltjük újra.

  • Létrehozva: 2024. július 2.