fő tartalom

EFOTT: egy hónap múlva start!

Hírkép: EFOTT: egy hónap múlva start!

Nem lesz semmi akadálya annak, hogy július 16-án elkezdődjön az EFOTT Dunaújvárosban. A város vezetése és a fesztivál menedzsmentje a részletekben is megállapodott, a Szalki- sziget felújítása szintén határidőre elkészül. A részletekről sajtótájékoztatón beszéltek.

Dunaújvárosban (is) elég sokakat foglalkoztat az a kérdés, hogy határidőre felkészül-e a Szalki-sziget, illetve az EFOTT és a város a július 16-án startoló fesztiválra. Az érintettek ezért is tartották fontosnak, hogy sajtótájékoztatón oszlassák el a kételyeket. Igen lesz EFOTT, és minden szükséges felújítás elkészül határidőre – erről Cserna Gábor humán alpolgármester és Dajka Zoltán EFOTT főszervező tájékoztatta a médiumok képviselőit. A város és a menedzsment között folyamatosan folytak a tárgyalások és gyakorlatilag minden fontos kérdésben sikerült megállapodni. A városvezetésnek az volt a kérése, hogy a helyi vállalkozók is jelen lehessenek a találkozón, illetve a dunaújvárosi főiskolások kedvezményesen vásárolhassanak belépőt. Cserna Gábor alpolgármester szerint az EFOTT fontos a városnak, hiszen a városlakók egy színvonalas programsorozattal találkozhatnak, fontos marketing szempontból is, hiszen a város hírét viheti az egész országban. Cserna Gábor beszélt arról is, hogy szeretné a város, ha ez a program hagyományt teremtene a szigeten, és a jövőben hasonló rendezvények helyszíne lehetne Dunaújváros. Az alpolgármester tájékoztatta a sajtó képviselőit arról is, hogy a Szalki-sziget felújítása – amire a közgyűlés 100 millió forintot szavazott meg – az ütemezésnek megfelelően halad és határidőre elkészülnek mindennel. Az önkormányzat felkérésére a DVG. Zrt. gondoskodik arról, hogy a Szalki-sziget a fesztiválra alkalmas infrastruktúrával rendelkezzen, illetve eszközöl néhány olyan előremutató beruházást, amely a sziget szabad strand részének lakosság részére történő hasznosítását szolgálja. A DVG Zrt. felújítja a vizesblokkokat, a kemping több épületét és sportpályákat épít. Megtörtént a vízvezeték teljes cseréje, a csatornázás 70%-os készültségben van, hamarosan pedig már a villanyszerelők dolgoznak a fesztivál területén.

 

A RÉGIÓ LEGNAGYOBB ESEMÉNYE
A nyár legjelentősebb múltra visszatekintő diákrendezvénye az EFOTT, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója. A fesztivál története 1976-ra nyúlik vissza, manapság az egyik legnagyobb magyar rendezvény, a tavalyi évben minden korábbinál többen, 58 ezren látogattak el a Debrecenben megszervezett EFOTT-ra. A fesztivál állandó jellemvonása, hogy évente más-más helyszínen kerül megrendezésre. Három évtized alatt a rendezvény bejárta az országot.

PROGRAMDÖMPING AZ EFOTT-ON
Kilenc színpadon a teljes hazai élvonal jelen lesz a fesztiválon. A zenei program teljesen összeállt, a legismertebb és legelismertebb hazai előadók mind elfogadták a szervezők meghívását, mindez a honlapról már elérhető. Idén, az olimpia jegyében a „Sport éve” lesz az EFOTT-on: a látogatók különböző bajnokságokon túl előadásokon, bemutatókon, kerekasztal-beszélgetéseken is részt vehetnek. Lesz sárkányhajó verseny, több Guiness rekord kísérlet és számos meglepetést tartogatnak még a szervezők.

CSINÁLD A FESZTIVÁLT!
A 0. napon - több program mellett – Csináld a fesztivált! elnevezéssel 2,5 órás koncert vár mindenkit, nem titkoltan az idősebb korosztályt is. Fellép Szolnoki Péter, Auth Csilla, Roy, Luigi, Somló Tamás és Tóth Vera! A zenei aláfestést az Abrakazabra biztosítja, az esten Dévényi Tibor konferál majd. Már a 0. nap kinyit a disco is, ahol dj. Erős Attila és Spigiboy lesz a sztárvendég. A keddi napijegy mindössze 1000 Ft-ba kerül, a hetijegy természetesen erre a napra is érvényes!

EFOTT HAJÓ – IGAZI KURIÓZUM
Közlekedési eszközként, illetve fesztiválhelyszínként is üzemel majd az idei fesztiválszezon egyik kuriózuma, az EFOTT hajó. A szárnyashajón lehet majd internetezni, pihenni és gyönyörködni a festői dunai tájban, illetve esténként koncertek várják a rendezvény közönségét (Jamie Winchester, Tátrai és Szűcs, Kartel jazz).
Az EFOTT hajó a 0. nap, július 15-én (kedd) délelőtt 11.00 órakor indul Budapestről, a Vígadó térről Dunaújvárosba, az EFOTT helyszínéül szolgáló Szalki-szigetre! A hajóút során a dumaszínházas Kiss Ádám, valamint Zola csapata, a Retro School Band szórakoztatja majd az utazókat.
Korlátozott számban (400 férőhely) még kaphatók EFOTT hajójegyek, 3500 Ft/fő áron, kizárólag a TEX (Ticket Express) hálózatában. Igazi különlegesség ez a hazai fesztiválok és az EFOTT történetében!

KEDVEZMÉNYES JEGYÁR A DUNAÚJVÁROSIAKNAK
A Dunaújvárosi Főiskola hallgatói és dolgozói, valamint a városban élő középiskolások és felsőoktatásban tanulók június 30-ig mindössze 7000 Ft-ért vásárolhatják meg hetijegyeiket.
A Menedzsment gondolt az idősebb generációra is: július 15-én, kedden, a 0. napra 1000 Ft-os belépőjegy váltható, ekkor már két helyszínen elindul az EFOTT!

HELYI CÉGEK, VÁLLALKOZÁSOK TÁMOGATÁSA, PARTNERSÉG
Az EFOTT Menedzsment fontos feladatának érzi, hogy a helyi cégek, vállalkozások minél nagyobb mértékben vállaljanak részt a fesztivállal kapcsolatos munkálatokban, előkészítésben, illetve a rendezvény alatti kereskedelemben, vendéglátásban. A Menedzsment valamennyi, a határidőig beérkezett dunaújvárosi kereskedő jelentkezését elfogadta, sőt, a helypénzből 20% kedvezményt is adott a helyieknek. A dunaújvárosi önkormányzattal történt egyeztetésnek megfelelően a nem élelmiszer jellegű kereskedelmi tevékenységre vonatkozó pályázatot 2008. június 20-ig meghosszabbítottuk! A pályázati űrlap az EFOTT honlapjáról elérhető!

FOTÓPÁLYÁZAT
Az EFOTT keretén belül mindenkinek lehetősége nyílik arra, hogy elmondja képekben, hol hagyná ott a lábnyomát. Ebben az országos fotópályázatban bárki részt vehet, a képeket közönségszavazásra bocsátjuk majd a fesztivál honlapján!

Kapcsolódó linkek:
  • Frissítve: 2019. október 25.
  • Létrehozva: 2008. június 16.