fő tartalom

Pályázati felhívás a Dunaújváros, Kallós Dezső utca 3. alatt található ingatlan bérbeadására

Hírkép: Pályázati felhívás a Dunaújváros, Kallós Dezső utca 3. alatt található ingatlan bérbeadására

DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (a továbbiakban: Kiíró) nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonában álló alábbi ingatlan hasznosítására, bérbeadására a bérleti szerződés megkötésétől számított határozott, 5 éves időtartamra (amelyet a szerződés lejárta előtt felek további 5 évvel meghosszabbíthatnak) vonatkozóan a következő feltételekkel:

A pályázat tárgya:

A Kiíró tulajdonában lévő Dunaújváros, Kallós Dezső utca 3. alatt található műhelycsarnok épülettel, valamint irodákkal, öltözőkkel és apartmanokkal rendelkező ingatlan határozott idejű 5 + 5 évre szóló bérleti jogviszony létrehozása.

Ingatlan teljes területe: 2547 m2

Épületek méretei:

  • irodák (6 db) - földszint 167 m2
  • apartmanok (10db) - emeleti szint 401 m2
  • irodaépületben lévő öltözők – földszint 154,2 m2
  • műhelycsarnok – 526.8 m2

 

A bérleményben található bútorzat is a bérlet tárgyát képezik. Az épület a pályázat benyújtás előtt személyesen megtekinthető.

A bérleti szerződés kezdetének tervezett időpontja 2024. szeptember 15.

Érdeklődni: Arnold Miklós 06 20/317 6505

Pályázati feltételek:

  1. A pályázatot kizárólag postán, zárt borítékban, DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (2400 Dunaújváros, Kenyérgyári út 1.) részére címezve, ajánlott levélben, „Kallós Dezső utcai épület " felirattal ellátva kell benyújtani.
  2. A pályázatnak tartalmaznia kell a pályázó által megajánlott havi bérleti díjat ezen felül a rezsi költségek vállalását, az ajánlattevő azonosító adatait (név, lakcím, levelezési cím, cég neve, székhelye, képviselő neve, eredeti, vagy közjegyző által hitelesített aláírási címpéldány, 30 naptári napnál nem régebbi hiteles cégkivonat,). A Kiíró jogosult a bérleti díj mértékét évente a KSH által közölt fogyasztói árindex mértékével megemelni. Ennek a szándéknak az írásbeli közlése minden év január 31. napjáig kell megtörténnie. A pályázónak a pályázatában megjelölt ajánlati összegre vonatkozóan 30 napig ajánlati kötöttsége van. Pályázónak vállalnia kell, hogy a szerződéskötéskor 2 havi bérleti díjnak megfelelő mértékű kauciót megfizet.
  3. A leendő bérlőnek a bérleményt rendeltetésszerűen, a jó gazda gondosságával kell használni, karbantartani.
  4. A leendő bérlő kötelezettséget vállal a bérlemény használatával kapcsolatosan előírt rendőrhatósági, biztonsági, közegészségügyi, a munkavédelmi-, az óvó- és egészségügyi rendszabályok maradéktalan betartására és betartatására, valamint a tűzvédelmi előírások megtartására.
  5. Az ingatlan bérletére pályázhatnak természetes személyek, jogi személyek, jogi személyiség nélküli társaságok, szervezetek. Tekintettel arra, hogy a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 13. § (2) bekezdése értelmében nemzeti vagyon hasznosítása természetes személy, vagy átlátható szervezet részére lehet, a nem természetes személy pályázóknak nyilatkozniuk kell az átláthatóságukról.
  6. Pályázónak nyilatkoznia szükséges, hogy az ingatlanra megtekintett állapotban nyújt be pályázatot. A bérleti szerződés mellékletét fogja képezni leltárban részletezetten a bútorzat, illetve technológiai, műszaki jellegű eszközök jegyzéke.
  7. A bérleményre vonatkozó részletes, a bérleményeben végzendő tevékenység bemutatása: a bérleményeben végzendő tevékenység, és minden egyéb, ezzel kapcsolatos információ, amelyet a Kiíró a legkedvezőbb ajánlat elbírálásánál a pályázó által ajánlott bérleti díjon felül fontos szempontként ítél meg.

A pályázat postára adásának határideje: 2024. augusztus 31.

 

Érvénytelen pályázatok:

A Pályázati feltételek 1-7. pontjában foglaltakat nem tartalmazó pályázat, postára adási határidő után feladott pályázat, illetve nem postai úton benyújtott pályázat, a pályázatot olyan ajánlattevő nyújtotta be, aki a Kiíróval szembeni korábbi fizetési kötelezettségét nem teljesítette, az ajánlattevő a pályázatot nem írta alá (gazdasági társaság esetén cégszerű aláírás), a nem természetes személy pályázata, amelyhez az átláthatósági nyilatkozatot nem csatolták. A kitöltendő átláthatósági nyilatkozatot a DVG Zrt.-től lehet megkérni word formátumban, amely e-mailen kerül kiküldésre.

Az ingatlan bérleti joga megszerzésének és az ingatlan üzemeltetésének lehetőségét a legmagasabb bérleti díjat ajánló nyeri.

Amennyiben több pályázó azonos ajánlatot tesz, úgy a DVG Zrt. külön ártárgyalást tart, amelyről írásbeli meghívót küld a pályázók részére.

 

Szerződéskötés

A nyertes pályázóval, a DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság döntésétől számított 10 napon belül köti meg a bérleti szerződést.

A pályázat kiírója fenntartja a jogot, hogy indokolás nélkül a pályázatot eredménytelennek nyilvánítsa, továbbá fenntartja a szerződéskötés megtagadásának a jogát a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény. 6:74. § (2) bekezdése alapján.

 

Dunaújváros, 2024.07.12.

 

DVG Zrt.

  • Létrehozva: 2024. augusztus 14.