fő tartalom

Csodás dallamok, szép szavak: koncerttel köszöntötte a szépkorúakat az önkormányzat

Hírkép: Csodás dallamok, szép szavak: koncerttel köszöntötte a szépkorúakat az önkormányzat

Folytatta az elmúlt évek szép hagyományát, ünnepi koncertre várta a szépkorúakat és kísérőiket a város önkormányzata az idősek világnapja alkalmából.

A hangversenynek a Bartók Kamaraszínház színházterme adott otthont múlt szombaton – ez szintén hagyomány már, az intézmény a kezdeményezés állandó partnereként biztosít helyszínt az ünnepi programnak.

Világhírű művész csalogatott

Nem akármilyen koncertprogram csalogatott az ünnepségre, hiszen újra a Bartók színpadán köszönthette a közönség Érdi Tamás zongoraművészt, aki egyfelől briliáns játékkal, másrészt remek repertoárral lepte meg a nagyérdeműt. Mint a DSTV kamerája előtt elárulta, mindig nagy öröm visszatérnie a városba:

– Nem először mutatkozom be a dunaújvárosi közönségnek, most is boldogan tettem eleget a felkérésnek. Az külön öröm számomra, hogy egy ilyen jeles alkalommal kapok lehetőséget arra, hogy Liszt és Chopin remekműveit tolmácsoljam. Őszintén remélem, hogy elnyeri a közönség tetszését mind a választott darabok sora, mind az előadás. Régi szokásomhoz híven nemcsak eljátszom a műveket, hanem egy-egy kis beszámolót is mellékelek a szerzőkről, az adott mű születésének körülményeiről – úgy érzem, ez a kis ismeretterjesztő ráadás erősíti a koncertélményt.

Az ígéretből aztán valóság lett – a színházterem közönsége dübörgő tapssal köszönte meg a Liszt Ferenc-díjjal is elismert, világhírű zongoraművész játékát.

„... mindent nekik köszönhetünk”

A koncert előtt már a nézőtéri bejáratnál Pintér Tamás polgármester kívánt jó szórakozást a vendégeknek Szántó Péter, az önkormányzat kulturális bizottságának elnöke társaságában – a város első embere a koncert előtt személyes hangvételű köszöntőt is mondott:

– Engedjék meg, hogy némi családi vonatkozást is szőjek a mondandómba: amikor az idősekre, az idősek világnapjára gondolok, mindig a saját nagyszüleim, a két nagymamám jut eszembe. Két különféle karakterű személyiség, egyikük – Pintér mama – a hazaszeretetre nevelt, a másikuk a családi összetartás, a boldogság fontosságát hangsúlyozta. Most szeretném őket is köszönteni, és köszönetet mondani nekik odafentre. Úgy érzem, amikor az idősekről esik szó, nem hagyhatjuk figyelmen kívül a tényt, hogy minden fontosat tőlük kaptunk, és minden fontosat nekik köszönhetünk. Polgármesterként is pontosan így gondolom: még köztünk élnek azok a szépkorú emberek, akik megalapozták városunk születését, fontos szerepet vállaltak településünk múltjának alakításában. Itt éltek és dolgoztak, nem utolsósorban értünk, a jelenünkért – és emellett hozzájárultak gyermekeik, később unokáik lelki épüléséhez is. A szeretet és a köszönet szavaival kívánok jó szórakozást a hangversenyhez!

A remekül sikerült koncert végeztével sem ért véget az ünnepség. A Bartók földszinti aulájában vendégelték meg a közönséget. Sok-sok régi emlék, a barátságok felelevenítése tette teljessé az élményt. A program egybehangzóan pozitív visszhangja után nem lehet kérdés: jövőre folytatják!

 

  • Frissítve: 2024. október 14.
  • Létrehozva: 2024. október 7.