fő tartalom

VIII. Magyar Zsonglőr Találkozó

Augusztus 28-án, azaz most szombaton városunk lesz a házigazdája egy nagyszabású és látványosnak ígérkező programnak, hazai és külföldi zsonglőrök világszínvonalú műsorokkal kápráztatják el a közönséget.

A Magyar Zsonglőr Egyesület 2000 óta működik: a cirkuszművészetet nem hivatalos keretek között művelő, „nem-profi” előadókat és a hobbi zsonglőröket összefogó, országos szervezet. Ma már a zsonglőrködés világszerte kedvelt sport/hobbi/szórakozási formaként is megtalálható és függetlenedett a tradicionális cirkuszi világtól. Az Egyesület több mint 100 hivatalos taggal rendelkezik, és számos szimpatizáns, érdeklődő igényeinek tesz eleget.

Elkötelezett szervezők és lelkes önkéntesek segítségével jön létre minden évben a legfőbb program, a Magyar Zsonglőr Találkozó, amely egy dinamikusan fejlődő, európai színvonalú esemény. Évről évre egyre több zsonglőr látogatja a több napos rendezvényt. Célunk egy olyan találkozó megrendezése, amely lehetőséget biztosít a hazai és külföldi, amatőr és profi zsonglőröknek az ismerkedésre, tapasztalatok cseréjére.

Örömmel tapasztaljuk, hogy egyre több résztvevő érkezik külföldről, így egyre több a lehetőség nyílik meg kapcsolatok kialakítására, szakmai fejlődésre. A korábbi években Olaszországból, Németországból, Finnországból, Norvégiából, Csehországból, Ausztriából, Írországból, az Egyesült Államokból, Izraelből, Spanyolországból, Ausztráliából, Japánból, Argentínából, stb. látogattak hozzánk zsonglőrök.
Magyarország szinte minden régiójából érkeznek résztvevők a találkozóra.

A találkozó kiemelt programja a Gála műsor, ahol hazai és külföldi zsonglőrök világszínvonalú műsorokkal kápráztatják el a közönséget
Helyszíne: Dunaújváros, Dózsa tér,
Időpontja: 2010. augusztus 28. 14.00-22.00 óra között.

  • Frissítve: 2019. október 25.
  • Létrehozva: 2010. augusztus 26.