fő tartalom

Föld napi takarítási akció - 2012

Dunaújváros MJV Polgármesteri Hivatala Főépítészi és Környezetvédelmi Osztály környezetvédelmi szakcsoporjának dolgozói csatlakozva a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Föld napja alkalmából meghirdetett országos szemétgyűjtő akciójához, a Szalki- szigeten, Szabadstrand partján, valamint a korábbi kompkikötő melletti erdőkben és zöldterületeken zsákokba szedték össze a gondatlan lakók által eldobált hulladékot. Az akció ideje alatt több, mint 30 zsáknyi szeméttől szabadították meg a Natura 2000 természetvédelmi területet is magába fogaló Duna parti közterületeket.

A kampány azt a célt szolgálta, azon túl, hogy a környezetvédelmi szakemberek nagy mennyiségű hulladék okozta környezetszennyezést számoltak fel, felhívták a figyelmet a szemetelés ellen jó példát mutatva a lakosságnak, és nem utolsó sorban ezzel környezettudatosságra igyekeztek buzdítani a városlakókat.

A környezetvédelmi szakcsoport által véghezvitt feladat szervesen kapcsolódik az „INTERREG IV/C 0709R2 Waterways Forward” (A folyami vizek menti települések fejlesztéséért) Európai Uniós projekt I. Regionális Akciótervének végrehajtásához, melyben Dunaújváros önkormányzata is partnerként vesz részt.

  • Frissítve: 2012. szeptember 28.
  • Létrehozva: 2012. május 14.