fő tartalom

Emlékezetes játék a Merényi Kupán!

Hírkép

Óriási sikert aratott a II. és IV. korcsoportos Merényi kupa szombaton a Dunaújváros Sportcsarnokban. A két korcsoportban 18 csapat 186 játékosa vett részt a kupán, ahol a 43 mérkőzésen összesen 156 gól született.

A két teremben igazi futball hangulat uralkodott, amiről a szülők szurkolása mellett, többek között a zene és hangosbemondó is gondoskodott.  A döntők előtt 7- es rúgó versennyel színesítették a Merényi kupát, melynek szintén nagy sikere volt. A döntő mérkőzéseken jobbnál-jobb cseleket, mozdulatokat és gólokat láthattak a résztvevők, amely az iskolák felkészültségének eredményét mutatta. Az eredményhirdetésen minden kis játékosnak órarendet és csokoládét ajándékoztak, hogy emlékezzenek erre a mai napra.

A különdíjazottakat Dunaújváros PASE mezzel és egy emlék serleggel jutalmazta. Az első három csapatnak pedig kupát, érmet és oklevelet adtak át. A torna végezetével a legjobbak mellett az összes játékossal, testnevelő tanárral együtt a dobogóra álltak, hogy együtt legyünk részesei a Merényi kupának, hiszen aki részt vett a tornán, az mind győztese volt a kupának!

 
Bakos Zsolt Dunaújváros PASE Futball Iskola vezetője:
 
A Merényi Kupa második játéknapján is  kiegyenlítetten erős mezőnyt láthattunk mindkét korosztályban. A II. korcsoport és IV. korcsoport mérkőzésein is szoros és izgalmas mérkőzések jellemezték a Merényi Kupát. Rengeteg ifjú kis tehetséget láthattunk. Külön öröm, hogy ezen a játéknapon a gólok száma is megnövekedett, gólzáporos mérkőzéseknek, szép góloknak örülhettünk, mint szakemberek és mint kilátogató szülők is egyben. A döntő mérkőzések és a díjkiosztó is igazi gálaeseménnyé változott. Igazán jó volt látni a kisebb és nagyobb önfeledt játékosokat, amikor felállhattak a győzteseknek készített pódiumra, és felhangzott a Champions című dal. Mint múltkor is kihangsúlyoztam ezen a tornán is mindenki győztes volt aki részt vett. Az összesített négy korosztály elemzésekor mindenképp megemlíteném és megköszönném a testnevelő tanároknak, felkészítő edzőknek azt, hogy jó munkát végeznek az intézményekben, ugyanis szervezett, jó csapatokat láthattunk, látszik, hogy foglalkoznak a labdarúgással az intézményekben.
Megemlíteném, hogy már érkeztek egyesületünkbe ifjú játékosok, akiket a Merényi kupán fedeztünk fel, vagy ők maguktól jelezték, hogy szeretnének labdarúgók lenni. Az esemény tehát mindenképp sikeresnek mondható. Magam és a Dunaújváros PASE vezetősége nevében gratulálok minden részt vevő intézménynek, tanárainak, játékosainak és felkészítő edzőinek. 
 
Nagy Milán a Szilágyi Erzsébet csapatvezetője, és a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Etikai bizottságának elnöke:
 
Büszke vagyok csapatomra, hiszen a Szilágyi Erzsébet iskola kézilabda tagozat, így nálunk szinte mindenki ebben a sportban jeleskedik. Döntőbe jutásunk a szerencsének és a csapat küzdeni akarásának köszönhető, hiszen olyan iskolákat győztünk le, ahol a játékosok itt a dunaújvárosi sportegyesületben futballoznak. A döntő mérkőzést és az azt követő hangulatot köszönöm a rendezőknek, hiszen még én is olyan élményben részesültem, ami egy örök emlék lesz számomra, hiszen egyszerre voltam büszke apa és sportvezető! Csak gratulálni tudok a rendezőknek ezért a munkáért, és persze kis csapatomnak, hiszen a Szilágyi Erzsébet iskolát képviseltük a Merényi kupán, melyre büszkék voltunk vagyunk! Köszönöm nektek gyerekek a mai napot!
Eredmények tükrében:
 
II. korcsoport
 
Bronzmérkőzés
Beszédes József II. - Vasvári Pál
0 - 4
 
Döntő mérkőzés
Széchenyi Zsigmond - Beszédes József II. 0 - 1
 
1. hely Beszédes József II. (Dunaföldvár)
2. hely Széchenyi Zsigmond (Baracs)
3. hely Vasvári Pál
4. hely Beszédes József I. (Dunaföldvár)
 
Legjobb kapus: Virág Levente (Vasvári Pál)
Legjobb játékos: Békési Ármin (Beszédes József - Dunaföldvár)
Gólkirály: Takács Titusz 8 gól (Széchenyi Zsigmond - Baracs)
 
IV. korcsoport
 
Bronzmérkőzés
Petőfi Sándor - Hunyadi Mátyás 2 - 4
 
Döntő mérkőzés
Szilágyi Erzsébet - Vasvári Pál 1 - 3
 
1. hely Vasvári Pál (Dunaújváros)
2. hely Szilágyi Erzsébet (Dunaújváros)
3. hely Hunyadi Mátyás (Perkáta)
4. hely Petőfi Sándor (Dunaújváros)
 
Legjobb kapus: Varga Ádám (Vasvári Pál)
Legjobb játékos: Simon Attila (Hunyadi Mátyás)
Gólkirály: Balonyi András (Szilágyi Erzsébet)
 
7-es rúgó verseny:
Legjobb kapus: Varga Ádám (Vasvári Pál)
Legjobb rúgó játékos: Simon Attila (Hunyadi Mátyás)
  • Létrehozva: 2013. február 11.