fő tartalom

II. Farsangi Foci Fieszta

Hírkép

Szombaton reggel, azaz február 23-án 08.00 órakor kezdődött a II. Farsangi Foci Fieszta, melyre 12 csapat nevezését fogadták el. A csapatok a helyi városi kispályás csapatok játékosaiból, valamint a kupára összeállt amatőr focistákból álltak. A 12 csapatot két 6-os csoportba sorsolták ki. Az A csoport délelőtt,  míg a B csoport délután kezdte meg a csoportmérkőzéseit.

A délelőtti csoportot a Kiscsövesek csapata nyerte meg, mellette a Yaffaszünet, a Zéró Tolerancia és a Gyalog Galopp jutott tovább és került be a legjobb nyolc csapat közé. A délutáni csoportban is nagy küzdelmek folytak a továbbjutásért, hiszen a 6 csapatból itt is négy továbbjutó csapat került be a legjobb nyolc csapat közé. A B csoportot a tavalyi bajnokcsat a Mirage nyerte meg, mögöttük a Coronitas, a Füredi Senior és a Gaszisportvideo.hu jutott tovább és kerültek be a legjobb nyolc csapat közé.

Az egyenes kieséses szakasz igazi csatákat hozott, hiszen akik itt győztek azok bekerültek a legjobb négy csapat közé. A legizgalmasabb és a legszorosabb mérkőzést a Gyalog Galopp - Mirage összecsapás hozta, hiszen a tavalyi bajnok sokáig még helyzetig sem tudott eljutni, de a végén egy-két szép találattal eldöntötték a továbbjutás sorsát. A kora esti órákban a legjobb négy csapat keresztmérkőzést játszott, majd a győztesek a döntőbe jutottak, a vesztesek pedig a harmadik helyért játszottak a Farsangi kupán. A harmadik helyért a Coronitas és a tavalyi bajnok Mirage csapata mérte össze tudását. A bronzmérkőzésen sokáig nem született gól, de a csapat gólzsákja Tapaszi Zoltán megszerezte a vezetést, majd a mérkőzés végén Mészáros Attila pedig beállította a végeredményt, így a Mirage csapata lett a Farsang kupa bronz csapata!
 
A döntő mérkőzést a Kiscsövesek és a rutinos Füredi Senior csapata játszotta. Óriási csata volt a pályán a Farsangi kupáért, ez látszott az eredményben is, hiszen a játékidőben egyik csapat sem tudta bevenni az ellenfél kapuját, így 0-0-ás döntetlennel zárult a döntő mérkőzés. Következtek tehát a büntető rúgások, melyekben a Kiscsövesek csapata volt eredményesebb, így idén ők lettek a II. Farsangi Foci Fieszta legjobbjai!
 
Az esti díjazáson a dobogós csapatok kupát, oklevelet és érmet kaptak. Természetesen a torna  legjobbjait is díjazták, így a torna legjobb játékosa, kapusa és gólkirálya egy -egy emlék kupával tért haza.
  • Létrehozva: 2013. február 25.