fő tartalom

Pedagógus díjak - március 31-ig várják a javaslatokat!

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése: a nyugállományba vonuló pedagógusok részére "Pedagógus Életpályáért Emlékérem" díjat, a kiváló oktató-nevelőmunkát végző pedagógusok elismerésére "Dunaújváros Érdemes Pedagógusa" díjat, a kiemelkedő oktató-nevelő tevékenységet végző, elősegítő pedagógusok és az oktatási intézmények nem pedagógus dolgozói elismerésére "Dunaújváros Oktatás-ügyéért" díjat alapított.

  1. A „Pedagógus Életpályáért Emlékérem" díj minden olyan nyugállományba vonuló pedagógusnak adományozható, aki az oktató-nevelő munkában legalább 30 évet eredményesen tevékenykedett.

    A díjat egy évben legfeljebb 20 személynek lehet odaítélni.

    A díjat képező érem (Palotás József szobrászművész alkotása) kör alakú, 60 mm átmérőjű, ezüstözött bronzból vert, melynek elő oldala iskolakaput ábrázol sugarakkal, melyet körbeölel a „Pedagógus Életpályáért Emlékérem .Dunaújváros.” felirat, hátoldala sima, ide kerül a kitüntetett vezeték és keresztnevének, valamint az adományozás évének vésett felirata.

  2. A „Dunaújváros Érdemes Pedagógusa" díj minden olyan pedagógusnak adományozható, aki Dunaújvárosban legalább 20 év kiemelkedő oktató-nevelő munkát végzett.

A díjat egy évben legfeljebb 2 személynek lehet odaítélni.

A díj a díjat képező éremből (Fodor Sándor szobrászművész alkotása) és a "Dunaújvárosért Díj" pénzjutalmának 80%-át képező pénzjutalomból áll.

 

3. A „Dunaújváros Oktatásügyéért" díj minden olyan pedagógusnak és oktatási intézmény nem pedagógus dolgozójának adományozható, aki Dunaújvárosban legalább 20 év kiemelkedő oktató-nevelő, vagy azt segítő munkát végzett.

A díjat egy évben legfeljebb 5 személynek lehet odaítélni.

A díj a díjat képező éremből (Friedrich Ferenc szobrászművész alkotása) és a "Dunaújvárosért Díj" pénzjutalmának 70%-át képező pénzjutalomból áll.

 

A díjak adományozására javaslatot tehetnek a dunaújvárosi oktatási-nevelési intézmények dolgozói és az oktató-nevelő munkához kapcsolódóan működő testületek, valamint az önkormányzati képviselők.

A javaslatnak tartalmaznia kell az adományozandó díj megnevezését, a díjra méltónak tartott személy nevét, lakcímét, valamint az elismerni kívánt tevékenység részletes ismertetését.

A javaslatot minden év március 31-éig kell eljuttatni a polgármesterhez.

A javaslattevő a díjak közül többet is megjelölhet, melyre az adományozásra javasoltat érdemesnek tartja.

A díjak közül ugyanazt egy személy csak egyszer kaphatja meg.

A díjak közül az adott évben egy személynek csak egyféle díj adományozható.

  • Létrehozva: 2013. március 19.