fő tartalom

Cserna Gábor polgármester közleménye

"Szeretném tájékoztatni a lakosságot, hogy Dr. Dorkota Lajos kormánymegbízott úr azonnali egyeztetéseket kezdeményezett a Fejér Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségével, mely megállapította, hogy a Dunanett Kft. számlakibocsátása jogszerűtlen volt. Ennek nyomán a Dunanett Kft. két tulajdonosa, az Energott Kft. valamint Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata megállapodást kötöttek arra vonatkozóan, hogy a Dunanett Kft. által az érintett lakosság számára kibocsátott számlákat maradéktalanul visszavonják."

Sajtóközlemény

            Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése 2013. március 28-ai csütörtöki ülésén sürgősségi indítvány formájában tárgyalta a szemétszállítási díj emelésével kapcsolatos problémát. Ennek nyomán kezdeményeztük a Dunanett Kft. önkormányzatunk által delegált, és a cég másik tulajdonosa, az Energott Kft. által delegált ügyvezetőjének azonnali visszahívását, továbbá a napirend tárgyalásakor hangsúlyoztuk, hogy a kiküldött számlák vonatkozásában is megtesszük a szükséges intézkedéseket.

            Szeretném tájékoztatni a lakosságot, hogy Dr. Dorkota Lajos kormánymegbízott úr azonnali egyeztetéseket kezdeményezett a Fejér Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségével, mely megállapította, hogy a Dunanett Kft. számlakibocsátása jogszerűtlen volt. Ennek nyomán a Dunanett Kft. két tulajdonosa, az Energott Kft. valamint Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata megállapodást kötöttek arra vonatkozóan, hogy a Dunanett Kft. által az érintett lakosság számára kibocsátott számlákat maradéktalanul visszavonják.

            Tudjuk, hogy a családok közterheinek csökkentésére irányuló munkának ezzel még nincs vége. A jövőben is keressük térségünk településeinek együttműködését, ahogy jelen helyzetben is, úgy továbbra is számítunk támogató segítségükre. Úgy vélem, ha összefogunk az emberek érdekeinek védelméért, úgy a következő lépcsőfokokat is sikeresen teljesíthetjük. Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának vezetése maximálisan támogatja a Kormány rezsicsökkentő tevékenységét, s továbbra is azon dolgozunk, hogy az emberek terheinek csökkentésére irányuló tervek megvalósulhassanak.

Cserna Gábor

Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármestere

Dunaújváros, 2013. március 28.

  • Létrehozva: 2013. március 28.