fő tartalom

,, Dunán innen, Tiszán túl " - Népművészeti tehetségkutató verseny

2013. április 06-án, szombaton Dunaújvárosban rendezik meg a Kárpát-medencei ifjúsági tehetségkutató verseny Dél-Dunántúli regionális elődöntőjét. A délelőtt 10 órától kezdődő versenyre még várják a nevezéseket (április 04.)!

Időpont:

2013. ÁPRILIS 6. SZOMBAT DÉLELŐTT 10 ÓRÁTÓL

Helye:

BARTÓK KAMARASZÍNHÁZ ÉS MŰVÉSZETEK HÁZA – KAMARATEREM 

Címe:

2400 Dunaújváros, Bartók Béla tér 1.

Kategóriák:

népmese, népzene, népdal, néptánc
– egy tanuló több kategóriában is nevezhet!

Korcsoportok:

I.: 6 – 12 éves kor  ---  II.: 13 - 18 éves kor

Régió megyéi:

Baranya, Fejér, Somogy, Tolna

Nevezési díj:

nincs

Jelentkezés:

A versenykiírás megtekinthető és nevezési lap kitölthető az alábbi hivatkozáson:
http://tehetsegkutato.magyarkozossegek.org/registration

 

A jelentkezőt a saját iskolája  nevezi, de egyéni nevezéseket is elfogadunk.

 

Jelentkezési hat.idő:

2013. április 4.

Regionális szervező:

Dunaújvárosi Evangélilkus Centrumért Alapítvány

Tájékoztatást adnak:

 Kásás Margit 30-3323720,
Stermeczki András 20-8243547

Kárpát-medencei döntő:

2013. május 4. 10 óra

Miskolc, Művészetek Háza

Főszervező:

Borsodi Magyar Közösségek Szövetsége Mente Egyesület

Fővédnök:

dr. Kriza Ákos – Miskolc polgármestere

Díszvendég:

Böjte Csaba – ferences rendi szerzetes

 

Népművészeti tehetségkutató verseny
regionális el
ődöntője Dunaújvárosban

Húsvét után, április 6-án 10 órától immár második alkalommal ad otthont a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza ifjú tehetségek versenyének. Felkutatásuk és felkarolásuk mellett az is célja a rendezvénynek, hogy a művészet és a magyarság értékeit népszerűsítse a fiatolok körében.

2010 tavaszán volt már hasonló vetélkedő. Akkor a Dunaújvárosi és Sárbogárdi járások területi elődöntőjét rendezték meg Dunaújvárosban, majd a fehérvárcsurgói kastélyban a megyei döntőt. Az országos döntőben, Kunszentmiklós-Bösztörpusztán népdal kategóriában dobogós helyezést ért el az egyik Móriczos versenyzőnk, városunk jó hírnevét erősítve ezzel.

Most kiszélesedett a megméretés. Fejér megyén kívül Tolna, Baranya és Somogy megyéből is várják a versengeni vágyó fiatal tehetségeket a szervezők a Dunaújvárosban tartandó Dél-Dunántúli regionális elődöntőre. Az országos verseny is nagyobb területet fed le, mint eddig. Felöleli egész Kárpát-medencét, Felvidéket, Erdélyt, Délvidéket, de még Stuttgartban is lesz elődöntő, az ottélő magyar fiatalok számára.

Főszervező a Borsodi Magyar Közösségek Szövetsége Mente Egyesülete, az országos verseny fővédnöke dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere. Társszervezőként csatlakozott a helyi verseny rendezőjeként a  Dunaújvárosi Evangélilkus Centrumért Alapítvány. Ők azok, akik Dunaújváros zenei életének népszerűsítéséhez nagyban hozzájárultak már az Evangélikus templomban rendezett koncertekkel. Segítőként most is, mint 3 éve, a Magyarok Szövetsége Dunaújvárosi Közössége csatlakozott.

A versenyre várják a 6-18 év közötti gyerekek, ifjak jelentkezését népdal, néptánc, népzene és népmese kategóriákban szólóban vagy csoportokban. Egy tanuló több kategóriában is nevezhet. Nevezési díj nincs. Jelentkezni nem csak az iskolákon keresztül lehet, egyénileg is a főszervező honlapján, ahol a versenykiírás is megtalálható:

http://tehetsegkutato.magyarkozossegek.org/registration

Jelentkezési határidő: április 4.

Tájékoztatás kérhető az alábbi telefonszámokon is: 30-33 23 720 vagy 20-82 43 547.

A május 4-én, Miskolcon tartandó döntőbe minden kategóriából 2 versenyző vagy csoport jut tovább. A népművészet területén elismert zsűri fog dönteni a díjak odaíélésében.
A szervezők igyekeznek értékes díjakkal jutalmazni a tehetségeket, de minden induló kapni fog valami emléket.

Egyúttal a szervezők tisztelettel kérik, hogy a verseny minél színvonalasabb lebonyolítása érdekében, aki a versenyt népszerűsíteni vagy támogatni tudja, akár a díjazásban, akár a versenyzők szerény vendéglátásában, az jelezzen a megadott telefonszámokon.

  • Létrehozva: 2013. április 2.