fő tartalom

Teljes vadászati, horgászati és halászati tilalom a dunai árvíz által érintett területeken!

A Fejér Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatósága a dunai áradással kapcsolatos rendkívüli veszélyhelyzetre való tekintettel  közleményt adott ki. Teljes vadászati, horgászati és halászati tilalmat rendelt el meghatározott, az árvíz által érintett területeken.

A Fejér Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatósága elsőfokú vadászati hatósági jogkörében, az illetékességi területen belül, 2013. június 6-án 10.00 órától az árvízvédelmi készültség megszüntetéséig, teljes vadászati tilalmat rendelt el a Duna árvízzel borított területén, továbbá az attól mért 500 m-es védőzónán belül. A korlátozással érintett vadászatra jogosultak:

  • Pusztaszabolcsi Gazdász Vadásztársaság,
  • Lívia Környéke Vadásztársaság,
  • FLIM – ELZETT Vadásztársaság,
  • Sina – Dunavölgye Földtulajdonosi Közösség,
  • Dunamenti Apróvadas Vadásztársaság,
  • Dunaújvárosi Kohász Vadásztársaság.

 

A hatósági döntés további vadvédelmi intézkedésekre szóló figyelem felhívást, illetve jelentési kötelezettséget tartalmaz.

A Fejér Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóság, mint elsőfokú halászati hatóság illetékességi területén 2013. június 6-án 10.00 órától általános, teljes körű horgászati és halászati tilalmat  rendelt el a Duna folyam 1564-1630 fkm közötti szakasza és mellékágai halászati vízterületen (a szervesen hozzá tartozó Rácalmási-mellékágat is beleértve), valamint a hozzá tartozó árterületeken. Továbbá a „nagy” Dunán kívüli önálló halászati vízterületeken úgymint az Ercsi-holtág, a Dunaújvárosi öböl és Felső-öböl (szabad strand), az Adonyi-mellékág területén ,valamint a hozzájuk tartozó árterületeken.

A tilalom visszavonásig érvényes.

 

(A Fejér Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatósága)

 

  • Létrehozva: 2013. június 7.