fő tartalom

Dunaújváros MJV Önkormányzatának KÖZLEMÉNYE

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Dunaújváros MJV Önkormányzata munkacsoportot hozott létre, amely a Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltséggel együttműködve folyamatosan koordinálja az árvízvédelmi feladatokat.

Közlemény

A Duna folyam Dunaújvárosnál várhatóan a jelen előrejelzések szerint 2013. június 10-től tetőzik, a várható legmagasabb vízállás 750 cm, mely legalább 15-20 cm-rel magasabb az eddig városunkban mérteknél.

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Dunaújváros MJV Önkormányzata munkacsoportot hozott létre, amely a Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltséggel együttműködve folyamatosan koordinálja az árvízvédelmi feladatokat.

A városlakók ivóvízellátásának biztosítása érdekében a Szalki-szigeten lévő áramszolgáltató transzformátort homokzsákokkal védjük, így biztosítva az áramot a városi szivattyútelepeknek. Ugyanakkor itt szeretnénk a lakosság figyelmét felhívni az E.ON mai napi tájékoztatására, miszerint június 10-én, hétfőn 8:00 órától 16:00 óráig Dunaújvárosban az alábbi területeken áramszünet lesz: Halász sor, Üdülő sor a Barsi Dénes útig, Hajós u., Táborállás u. 3-25. és 2-62., Magyar u. 3490 hrsz-től 81 és 106-ig, Maláta, ISD PORTOLAN, Halászcsárda, Camping, Remix, Ruhagyár, Papírgyári szabadidőpark, Vízirendőrség, Komp, Turista Szálló.

A védekezésben számos önkéntes, így a Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézet dolgozói és önkéntes fogvatartottai, a Fejér Önkéntes Mentőszervezet tagjaként a Baracsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a városi Polgárőrségek, több városi intézmény és sportszervezet tagjai, valamennyi politikai párt helyi képviselői is részt vesznek. A csápos kutak áramellátását 100 kilowatt teljesítményű aggregátor biztosítja, valamint folyamatosan egyeztetünk a DVCSH Kft. és az E.ON szakembereivel a további lépésekről. A Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve az árhullám levonultáig fokozott figyelemmel ellenőrzi a dunaújvárosi ivóvíz minőségét.

Önkormányzatunk a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány szakembereinek segítségével folyamatosan ellenőrzése alatt tartja a veszélyeztetett területet (Szalki-sziget, Duna-part) gondoskodva arról, hogy ne maradjanak hajléktalanok az említett területen.

Városunk szempontjából a veszélyeztetett területen lévő utcák: az Üdülő sor, Halász sor, Szent István utca, Hegyekalja utca és a Tisza utca. Az ezen a területen lévő mind az 51 ingatlan tulajdonosát kiértesítettük, a helyszíni bejárás alkalmával meggyőződtünk arról, hogy senki nincs közvetlen veszélyben, így egy ingatlantulajdonost sem érinti a kilakoltatás. Azonban hangsúlyozzuk, hogy vélhetően a vasárnapi naptól (2013. június 09.) ezeken a területeken útlezárásra lehet számítani, ezért fokozottan kérjük mind a gyalogosan, mind a gépjárművel közlekedők figyelmét a megváltozott forgalmi rend betartására! Természetesen a részletekkel kapcsolatosan folyamatosan értesítjük a városlakókat!

Önkormányzatunk június 07-től, azaz a mai naptól 24 órás ügyeletet tart az árhullám levonultáig. Munkatársainkat szükség esetén – különösen, ha emberélet, vagy ingatlan kerül veszélybe -, az alábbi telefonszámon: 06-25/411-900, illetve a jegyzo@pmh.dunanet.hu e-mail címen érhetik el.

Amennyiben önkéntesként szeretnék segíteni az árvízvédelmi munkálatokat, kérjük az alábbi e-mail címen jelezzék: dunaujvaros.pv@katved.gov.hu.

Szeretnénk megnyugtatni a lakosságot, hogy a Katasztrófavédelem irányításával, a rendvédelmi szervek, és a közüzemi szolgáltatók bevonásával felkészültünk a városunkat érintő árhullámra!

 

Cserna Gábor

Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere

  • Létrehozva: 2013. június 7.