HM-kitüntetést vett át dr. Dorkota Lajos

Hírkép

Dr. Dorkota Lajosnak a Honvédelemért Kitüntető Cím I. osztálya kitüntetést adományozta Magyarország honvédelmi minisztere. A rangos elismerést dr. Tokovicz József dandártábornok, a Honvédelmi Minisztérium Védelmi Hivatal főigazgatója adta át a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökének a Fejér Megyei Kormányhivatalban, augusztus 23-án. Az eseményen részt vett dr. Galambos Dénes kormánymegbízott és dr. Simon László főigazgató is.

„A honvédelem ügyének támogatása, a történelmi emlékhelyek ápolása, a katonai hagyományok megőrzése érdekében huzamos időn át végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréséül, nemzeti és állami ünnepünk - 2013. augusztus 20-a - alkalmából”  a Honvédelemért Kitüntető Cím I. osztálya kitüntetést adományozta dr. Dorkota Lajosnak, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökének Hende Csaba honvédelmi miniszter.

A rangos elismerést dr. Tokovicz József dandártábornok, a Honvédelmi Minisztérium Védelmi Hivatal főigazgatója adta át dr. Dorkota Lajosnak, aki, mint ismeretes, 2011. január 1-jétől 2013. június 31-éig kormánymegbízottként s egyben a Fejér Megyei Védelmi Bizottság elnökeként dolgozott. Dr. Dorkota Lajosnak e két felelős feladatkörben végzett tevékenységét dr. Tokovicz József dandártábornok méltatta, és nagyrabecsülését fejezte ki a megyei kormányhivatalban augusztus 23-án rendezett eseményen. Mint a HM Védelmi Hivatal főigazgatója hangsúlyozta, a rendkívüli helyzetekben is határozottan, szakszerűen, kiválóan látta el sokrétű, nehéz feladatát a védelmi bizottság elnöke és az egész testület.

Dr. Dorkota Lajos megköszönte a kitüntetést, és elmondta: eseménydús volt a két és fél év, hiszen volt annak idején – többek között – súlyos belvíz, aztán ebben az esztendőben, március közepén a rendkívüli hóhelyzet, majd következett a Duna történelmi csúcsokat megdöntő árhulláma. Kiváló katasztrófavédelmi, honvédelmi, tűzoltó, vízügyi, rendőr szakemberekkel és kormánytisztviselőkkel dolgozhatott együtt, a kiélezett helyzetekben a szakmai tudásuk, erőfeszítésük, teljesítményük kimagasló volt. Arra reagálva, hogy dr. Tokovicz József dandártábornok, a HM Védelmi Hivatal főigazgatója szerint Fejér megye hosszú ideje élen jár a megyék között a védelmi igazgatási munkában, a rendkívüli helyzetek kezelésében, dr. Dorkota Lajos kiemelte: örül annak, hogy a miniszterelnök dr. Galambos Dénest, a korábbi kabinetvezetőt nevezte ki kormánymegbízottnak, mert így garanciát lát arra, hogy folytatódik az általa két és fél évig folytatott, szakmai szemléletű munka Fejér megyében.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dr. Dorkota Lajosnak a kitüntetést dr. Tokovicz József dandártábornok, a Honvédelmi Minisztérium Védelmi Hivatal főigazgatója adta át a Fejér Megyei Kormányhivatalban. (Fotó:Kiss Anikó)

  • Frissítve: 2013. augusztus 26.