fő tartalom

Itthon vagy – Magyarország szeretlek! - Dunaújváros is csatlakozik az országos akcióhoz!

Hírkép

A közelmúltban a Magyar Televízió Zrt. országos akciót indított „Itthon vagy – Magyarország szeretlek!” szlogennel. A kezdeményezés célja, hogy szeptember utolsó hétvégéjén, Szent Mihály napján megmutassuk milyen szép az országunk, milyen színes és lelkes emberek lakják, milyen értékeket őrzünk. Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata is csatlakozott az országos akcióhoz, hiszen mi is szeretnénk megmutatni értékeinket, és egy kellemes hangulatú hétvégére invitáljuk a városlakókat!

Itthon vagy – Magyarország szeretlek!

Dunaújváros is csatlakozik az országos akcióhoz!

A közelmúltban a Magyar Televízió Zrt. országos akciót indított „Itthon vagy – Magyarország szeretlek!” szlogennel. A kezdeményezés célja, hogy szeptember utolsó hétvégéjén, Szent Mihály napján megmutassuk milyen szép az országunk, milyen színes és lelkes emberek lakják, milyen értékeket őrzünk.

Szent Mihály napjának üzenete ebben rejlik: újra felfedezni értékeinket, összetalálkozni, és együtt lenni azokkal, akikkel közösek a gyökereink, mert összeköt bennünket valami: magyarok vagyunk. Éljünk bárhol is az országban, vagy akár a nagyvilág legtávolabbi szegletében, gondolkodjunk sokféleképpen, egy valami biztosan közös bennünk: ez a hazánk, itt vagyunk otthon.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata is csatlakozott az országos akcióhoz, hiszen mi is szeretnénk megmutatni értékeinket, és egy kellemes hangulatú hétvégére invitáljuk a városlakókat!

2013. szeptember 28-án, szombaton délelőtt már rögtön az őszi futóversennyel (délelőtt 9 óra) kezdetét veszi a programsorozat, mely kora délután 15:00 órától folytatódik az MMK épületében!

Az intézmény udvarán szabadtéri programok (kézműves foglalkozások, játszóházi programok), egész napos kirakodóvásár (textil, csokoládé, fa, ékszerek), táncbemutatók: néptánc, modern, jazz, show, diszkó, társastánc, családi programok vetélkedők, főzés, szabadtéri kiállítás (helyi fotóklubok bemutatkozása) várja a kilátogatókat! (Részletek a csatolt plakáton!)

2013. szeptember 29-én, vasárnap a már hagyományos FŐNIX Fesztivál illeszkedik a programrendbe! A Mozi előtti tér ismét megéled, és a következő programok várják az érdeklődőket:

14:00 - 15:00 ASZFALTRAJZ és VÍZBOMBADOBÓ VERSENY

15:00 órától VÁROSI AMATŐR ZENEKAROK KONCERTJEI

19:00 órától TÉRMOZI – „KÖLYÖK” ingyenes filmvetítés a Dózsa György téren

A GALÉRIA JAZZ KLUBBAN:

14:00 - 18:00 JÁTSZÓHÁZ ÉS MESEVETÍTÉS

A MOZI ELŐTERÉBEN:

15:00 - 16:00 FILMTEKERCSELŐ ÉS FILMORSÓ-DART'S VERSENY

16:00 - 17:00 MOZITÚRA - PINCÉTŐL A PADLÁSIG

17:00 - 18:00 POPCORNEVŐ VERSENY.

Este 21:00 órától pedig ismét az MMK udvarára várjuk a résztvevőket, ahol kezdetét veszi a családias hangulatú szalonnasütés! (A szalonnasütésre, 100 főre térítésmentesen alapanyagot is biztosítunk!)

21:30 órakor (hasonlóan a többi rendezvényhez csatlakozó városhoz) Dunaújvárosban is fellobban Szent Mihály tüze - az összetartozás jelképe, melyet a Vasas Táncegyüttes tűztánca színesít!

Pálfi-Németh Tünde

önkormányzati sajtószóvivő

DMJV PMH              

  • Létrehozva: 2013. szeptember 20.