fő tartalom

Sajtótájékoztatóval egybekötött lakossági fórum holnap (október 03-án csütörtökön) 10:00 órakor a Városházán!

Hírkép

2013 szeptemberében Uniós támogatással kezdődik meg Dunaújváros Megyei Jogú Város Városháza terének felújítása. A projekt keretében egy igazi városközponttal gazdagodik városunk, valamint közösségi terek jönnek létre. A kivitelezési munkálatok megkezdése alkalmából 2013. október 3-án 10:00 órakor a Városháza C-szárny épületébe ünnepélyes projektbemutatóra és lakossági fórumra várja az érdeklődőket Cserna Gábor polgármester, dr. Galambos Dénes kormánymegbízott, dr. Dorkota Lajos MEKH elnök, valamint a beruházás kivitelezőinek, lebonyolítóinak képviselői.

Dunaújváros                                                    

Sajtóközlemény

Elkezdődött a Városháza tér felújítása

„Dunaújváros Megyei Jogú Város 1.799.700.000 forint uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretén belül a KDOP-3.1.1/D1-12-k-2012-0001 sz. „A Városháza és környezetének funkcióbővítő revitalizációja” elnevezésű pályázatára.

A kivitelezés 2013. szeptember 15-én kezdődött el és 2014. május 31-én fejeződik be.

2013 szeptemberében Uniós támogatással kezdődik meg Dunaújváros Megyei Jogú Város Városháza terének felújítása. A projekt keretében egy igazi városközponttal gazdagodik városunk, valamint közösségi terek jönnek létre.

A kivitelezési munkálatok megkezdése alkalmából 2013. október 3-án 10:00 órakor a Városháza C-szárny épületébe ünnepélyes projektbemutatóra és lakossági fórumra várja az érdeklődőket Cserna Gábor polgármester, dr. Galambos Dénes kormánymegbízott, dr. Dorkota Lajos MEKH elnök, valamint a beruházás kivitelezőinek, lebonyolítóinak képviselői.

Elkészült a Városháza tér átalakításának ütemterve. Szeptember végén, október elején megkezdődnek a külső helyszíneken is a kivitelezési munkálatok, a belvárost és a Városháza teret munkagépek lepik el. Természetesen az időjárás függvényében a munkák ütemezése átalakulhat, de az előzetes tervek szerint minden elem elkészül 2014. május végéig.

Elsőként a Vasmű út – Aranyvölgyi út – Tanács utca találkozásánál létesülő körforgalmi csomópont és parkolók kiépítési munkálataival kezdenek a kivitelezők.

Szeptember végén nekifognak a szakemberek a Városháza tér és a sétány kialakításának, a terület alatt futó közművek kiváltásával, melyek közül a legsürgetőbb a leendő sétány alatt húzódó távhővezeték, hiszen ennek a fűtési szezon megkezdéséig el kell készülnie.

Október folyamán megkezdődik – és várhatóan az év végéig megvalósul – az eddig Anyakönyvi Hivatalként működő Október 23. téri épület részleges elbontása és a megmaradó épületrész Kormányablakká történő átalakítása.

Szintén október folyamán indul el a Polgármesteri Hivatal „C” szárnyának átalakítása, felújítása is. A kiviteli tervek alapján a teljes modernizálást követően 2014 áprilisában tud végleges helyére költözni az Anyakönyvi Hivatal.

Október közepén a leendő parkolók, a játszótér és a sportpálya területén földmunkákra kerül sor, ezután a játszótéri kiszolgáló épület kivitelezése 2014 januárjában kezdődik meg.

A jövő évre tolódik, és májusig folyamatosan zajlik a terület tér és útburkolatainak elkészítése, az „utcabútorok- berendezések” kihelyezése, valamint a parkosítás.

Dunaújváros                          

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata

Cím: 2400 Dunaújváros, Városháza tér 1.

Telefon: +36 (25) 412-211

E-mail: polgmest@pmh.dunanet.hu

www.dunaujvaros.hu

www.ujszechenyiterv.gov.hu

 

  • Létrehozva: 2013. október 2.