fő tartalom

Zarándokvonat a Csíksomlyói Búcsúra!

Hírkép

2014-ben a Kárpáteurópa Utazási Iroda szervezésében ismét elindul az Össznemzeti Zarándokvonat a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz a Csíksomlyói Búcsúra, Erdélybe! Már most várják a jelentkezéseket!

A Kárpáteurópa Utazási Iroda hagyományteremtő céllal a 2007. évi csíksomlyói pünkösdi búcsúra, Csíksomlyó Expressz – Székely Gyors néven Össznemzeti Zarándok Különvonatot indított. Ilyen eseményre 1944 óta nem került sor. Határok feletti, azóta is minden évben induló nemzetegyesítő vonatunk és rendezvényünk a Kárpát-medencében osztatlan sikert aratott.

2014. júniusában újfent indul a Csíksomlyó Expressz – Székely Gyors Össznemzeti Zarándokvonat. A különvonat Szombathelyen, Sopronon, Kapuváron, Csornán, Győrön, Komáromon, Tatabányán, Budapesten, Szolnokon, Püspökladányon, majd Észak-Erdélyen át Nagyváradon, Kolozsváron, Szamosújváron, Désen, Dédán keresztül jut el Székelyföldre a felcsíki és alcsíki szálláshelyekre, majd négy nap múlva Dél-Erdélyen keresztül, Sepsiszentgyörgyön, Brassón, Segesváron, Déván, Aradon át jut el mai Magyarországra. A vonat 2014. június 06-án indul, majd 09-én érkezik vissza Magyarországra. A lélekemelő program során részt veszünk a csíksomlyói Szentmisén, eljutunk a Történelmi Magyarország Ezeréves határára, megismerkedünk székelyföldi testvéreinkkel.

 

Az elmúlt években katolikus híveket többek között Erdő Péter Bíboros Úr, Esztergomi Érsek, Spányi Antal Székesfehérvári Megyés Püspök Úr, Kiss Rigó László Szeged-Csanádi Megyés Püspök Úr, a református testvéreket Tőkés László Református Püspök Úr, Zalatnay István Tiszteletes Úr áldotta meg. Hiszen az elmúlt évek során már ökonomikussá vált eseményre az első zarándokvonat óta a jelentős számú római- és görög katolikus hívő mellett velünk tartanak protestáns (református, evangélikus, unitárius, baptista… stb.) vallású testvérek is.

A részletes programot megtalálhatják a Kárpáteurópa Utazás Iroda (1036 Budapest, Szépvölgyi út 3/a. Tel: +36 1/3686296, Fax: +36 1/4391645, e-mail: karpateuropa@karpateuropa.hu) weboldalán (www.karpateuropa.hu) ill. az alábbi linken:

 

http://karpateuropa.hu/utazas/csiksomlyo-expressz-kulonvonattal-a-csiksomlyoi-bucsura-2014

http://karpateuropa.hu/utazas/szekely-gyors-kulonvonattal-a-csiksomlyoi-bucsura-2014

  • Létrehozva: 2013. október 7.